Ongelooflijk: Klein Duimpje Leicester City lijkt op weg naar Premier League titel

Geen categoriefeb 06 2016, 17:00
Het is bijna niet te geloven, maar Leicester City -- naar Engelse maatstaven klein team! -- lijkt op weg te zijn naar de Premier League titel. De club ging al lekker aan de leiding voor dit weekend, maar vergrote zijn voorsprong op de concurrentie door vandaag met 3-1 te winnen van Manchester City.
Toen Manchester City overgenomen werd door een stel rijke Arabieren werd al snel duidelijk dat de nieuwe eigenaren flink wilden investeren in de club. Hoewel City decennialang het kleine broertje was uit Manchester -- United was de grote en succesvolle broer -- leek daar eindelijk verandering in te komen. De club had namelijk meer geld dan ooit.
En ja, dat pakte goed uit. Enkele jaren geleden won City namelijk de Premier League-titel. Sindsdien doet de club continu mee om de prijzen in Engeland, en wordt de club steeds weer gezien als een mogelijke outsider in de Champions League -- hoewel de club die belofte nog steeds niet kan inlossen.
City was de laatste jaren dus het grootste succesverhaal van voetballend Engeland.
Er lijkt echter een nieuw succesverhaal te komen: Leicester City.
Leicester is een relatief kleine club, met een niet-bepaald indrukwekkende traditie. Daar komt dit jaar waarschijnlijk verandering in:

Toen Leicester City rond de kerst kans maakte om als koploper van start te gaan in 2016, stuurde BBC-presentator Gary Lineker een tweet de wereld in. De oud-speler van Leicester beloofde het programma Match of the Day te presenteren in zijn onderbroek als zijn oude ploeg de titel in de Premier League zou winnen. Na vandaag zal Lineker zich wellicht toch wat zorgen maken.

De ploeg van Claudio Ranieri won namelijk met opvallend gemak op bezoek bij naaste belager Manchester City (3-1) en verstevigde daarmee de koppositie.

Er is een reden dat Lineker die tweet plaatste: niemand geloofde dat Leicester de koppositie kon vasthouden. De club heeft immers veel minder te besteden dan Manchester City, Chelsea, Liverpool, Arsenal, en Manchester United. Normaal gesproken zou de titelrace tussen die clubs gaan. Het was leuk dat Leicester even meedeed, maar niemand die de club écht serieus nam.
Dat is nu anders. De ploeg van toptrainer Claudio Ranieri -- die een belangrijke rol speelt in het huidige succes -- heeft nu een voorsprong van zes punten op City, en dat met nog maar zes wedstrijden te gaan. Tottenham en Arsenal volgen op acht punten, maar die twee ploegen moeten nog een wedstrijd spelen. Zij kunnen dus op vijf punten komen. Daardoor blijven ze weliswaar nog in de titelrace, maar het wordt met de week moeilijker voor ze om het gat met Leicester te dichten.
En eigenlijk is dat natuurlijk fantastisch mooi. Het bewijst namelijk maar weer dat voetbal om meer draait dan alleen om geld. En dat moet alle andere clubs in Engeland én in de rest van Europa hoop geven. Misschien dat de tijd toch nog komt dat PSV of Ajax eens verrassen; niet in Nederland zelf, maar in Europa.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten