Carice van Houtens grote nachtmerrie wordt werkelijkheid: naaktfoto's gelekt door The Fappening 2.0

Carice van Houtens grote nachtmerrie wordt werkelijkheid: naaktfoto's gelekt door The Fappening 2.0

Het is inderdaad gebeurd. De oversexte hackers van The Fappening (2.0) hebben naaktfoto's publiek gemaakt van onze eigen Carice van Houten.

De Nederlandse actrice, die onder andere wereldberoemd werd vanwege haar rol als Melisandre in Game of Thrones, liep al een tijdje rond met een nachtmerrie: dat een stel egoïstische hackers mogelijk naaktfoto's van haar zouden publiceren.

Die nachtmerrie is vandaag werkelijkheid geworden. De malloten van The Fappening 2.0 hebben de "pikante foto's" van de 40-jarige actrice op het Internet gezet. Ze zal er ongetwijfeld alles aan doen om de schade nu te beperken, maar ook Carice zal beseffen dat het nu feitelijk te laat is. Als iets eenmaal op het Internet staat kom je er nooit meer vanaf. Nee, ook niet als je de ene na de andere website die het publiceert gaat opjagen.

Misschien dat er toch nog een verzachtende omstandigheid is voor Carice: ze is namelijk alles behalve de enige 'ster' die eraan moet geloven. Ook actrice Alison Brie (onder meer bekend van de serie Mad Men) is de pineut. En dan hebben we het nog niet eens gehad over Jennifer Lawrence, Emma Watson, Demi Lovato en Miley Cyrus. Je gaat bijna denken dat actrices en zangeressen vooral uit de boot vallen als er geen naaktkiekjes van ze rondgaan op het Net.

Natuurlijk is het wel dieptriest dat er daadwerkelijk mensen zijn die zich bezighouden met het hacken van privé-accounts van sterren en de aanwezige informatie en foto's vervolgens op het Internet gooien. Wat ben je dan voor zielige droeftoeter? Het zou je zoon, vader, broer, of echtgenoot maar zijn die zoiets doet. Je schaamt je toch kapot voor dat soort halve-mannen?

Zoals je op de afbeelding boven dit artikel -- een screenshot van Game of Thrones -- kunt zien is Carice bepaald niet preuts voor de (video-) camera, maar dat is toch wel iets heel anders dan dat je privé-foto's gejat en vervolgens verhandeld worden door een stel op geld beluste nerds.

Overigens lijkt niet iedereen hier bijzonder van onder de indruk te zijn:

Lekker makkelijk natuurlijk: scenes uit tv-series en films gelijkstellen aan privé-foto's. Blijkbaar zijn er dus echt mensen die niet begrijpen dat er een enorm verschil is tussen die twee zaken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties