Twitter staat vandaag in vuur en vlam voor Marine Le Pen: ook Pepe 'Le Frog' steunt het Front National

Twitter staat vandaag in vuur en vlam voor Marine Le Pen: ook Pepe 'Le Frog' steunt het Front National

Voor het extreemlinkse journaille roept dat 'Marine Le Pen gesteund wordt door de alt-right': ja dat klopt. Dus?

Twitterende conservatieven, libertariërs, rechtsliberalen en, jawel, leden van de zogenaamde alt-right beweging zijn vandaag weer eens bijzonder actief op Twitter. Niet zo gek natuurlijk aangezien de toekomst van één van Europa's grootste en machtigste landen op het spel staat: Frankrijk.

Als je op Twitter op de hashtag #MFGA (Make France Great Again) zoekt zul je zien dat Le Pen niet alleen gesteund wordt door veel Fransen, maar ook door veel buitenlanders -- en dan met name door andersoortige Europeanen én Amerikanen.

Eén van de meest gepassioneerde achterbannen die haar steunen is de alt-right. Nou is die beweging veel minder groot en machtig dan de mainstream media ons willen doen geloven, maar ja, we ontkomen er niet aan dat alt-right twitteraars haar inderdaad steunen. Kijk maar:

Als je links bent ga je nu vervolgens natuurlijk keihard janken dat het allemaal zo niet kan, dat die 'vreselijke! racistische! discriminerende!' alt-right beweging haar steunt, en dat ze zich er direct van moet distantiëren en ga zo maar door.

Natuurlijk is dat je reinste onzin. Iedereen kan zien dat de meeste van deze twitteraars helemaal geen stemrecht hebben in Frankrijk. De kans dat ze haar vooruit helpen is dus nogal klein. Daar komt bij dat deze mensen ook nog eens in het Engels twitteren, niet in het Frans. Met alle respect, maar een Engelstalige beweging -- het maakt niet uit aan welke kant van het politieke spectrum -- gaat de Franse verkiezingen écht niet beslissen. Nu niet, nooit niet.

Oh, en dan nog wat. Als je rondkijkt op Twitter zie je ook dat er volslagen gestoorde gekken zijn die andere kandidaten steunen, zoals bijvoorbeeld de marxistische Jean-Luc Mélenchon, die mensen die meer dan 400.000 euro verdienen 100 procent wil belasten. Die oude communist wordt alleen gesteund door mensen die zich de vreselijke tijden van Stalin op de één of andere manier met vreugde herinneren, door jonge kiezers zonder verstand van geschiedenis, en door de malloten van de radicaal-linkse ANTIFA-beweging. Maar daar hoor je niemand over.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer