TCE 20210429 Tweede Kamer145

Caroline van der Plas (BBB) leest boerenhaters de les: 'Ze knokken voor hun bestaan en hun gezin!'

Geen categoriejun 26 2021, 14:30
Een website die luistert naar de naam Boerderij.nl heeft een headline geschreven waarvoor iedereen die ook maar een beetje waardering heeft voor onze boeren zich kapot zou moeten schamen. Maar in Nederland hebben we Caroline van der Plas, van de BoerBurgerBeweging. Toen zíj́ die titel in kwestie liet ze meteen even weten wat ze daar van vond.
"FDF wil weer protesteren voor stikstof en verdienmodel," bericht het achterlijke Boerderij.nl op haar website. Dat is natuurlijk een volstrekt belachelijke manier om boeren in een bepaalde hoek te zetten. Namelijk het verdomhoekje.
Caroline van der Plas van BBB vindt daar dan ook wat van. Hoewel ze dat doet op een manier die veel minder hard is dan de mijne, maakt ze wel even duidelijk dat ze absoluut niet blij is met de framing van de titel.
"De kop had eigenlijk moeten zijn: 'Boeren knokken voor hun bestaansrecht en dat van hun gezin! Knokken om het recht om boer te zijn, het recht om HUN boerderij en HUN grond te mogen houden. Het recht om NIET ongewenst verklaard te worden'," aldus Van der Plas. "Maar dat past niet in een kop."
Nee. Maar dat eerste deel past natuurlijk wel degel in een titel. Dat Boerderij.nl - een website waarvan je verwacht dat ze pal achter de boeren staan niet mee doen aan de kwalijke framing van de haters - daar niet voor gekozen heeft, is ronduit belachelijk.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Kunnen we iets afspreken met elkaar? Laten we vanaf nu pal achter onze boeren staan. Want als de gekken van de elites hun zin krijgen houden we straks in Nederland geen boeren (om van te spreken) meer over. Als iemand onze steun verdient, dan is het de Nederlandse boer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten