Caroline van der Plas (BBB) slaat terug naar onbeschofte VVD-spindoctor: 'Misschien dat grofheid bij zijn communicatie hoort'

Caroline van der Plas (BBB) slaat terug naar onbeschofte VVD-spindoctor: 'Misschien dat grofheid bij zijn communicatie hoort'

Caroline van der Plas (BBB) in de Tweede Kamer. Bron: TCE Media / DH / De Dagelijkse Standaard.

Jan Driessen is al jaren één van de belangrijkste spindoctors van Mark Rutte. Alles wat Rutte doet is goed, alles wat zijn concurrenten doen is vre-se-lijk. Met name personen die gezien worden als een gevaar voor de VVD-leider worden door Driessen vakkundig zwartgemaakt. Zo ook Caroline van der Plas, van de BoerBurgerBeweging. Alleen blijkt Van der Plas niet op haar mondje te zijn gevallen, en slaat ze gewoon keihard terug. Lekker!

Kartelpoppetje Jan-Pierre Geelen heeft een column geschreven voor de Volkskrant waarin hij eigenlijk de media de "schuld" geeft van de opkomst van nieuwe partijen. Want, stelt hij, die nieuwkomers die zo anders denken dan het partijkartel worden alleen maar populair omdat ze tijd en aandacht krijgen van de media! Als die hen gewoon zouden negeren zou er niets aan het handje zijn en konden de oude partijen rustig doormodderen met elkaar.

De Dagelijkse Standaard

Ene Paul Stamsnijder vond dat een heel interessante column - dat vinden dat soort zelf-belangrijke typetjes (hij doet iets met reputaties, management, leiderschap, etc.) altijd. Want heerlijk elitair en anti-'populistisch.'

Daarop reageerde Jan Driessen - VVD-spindoctor en ook al zo'n reputatiemannetje - met wat hij ongetwijfeld zelf een fantastische tweet vond:

Met andere woorden, die nieuwe politici als Thierry Baudet en Caroline van der Plas "bereiken" in zijn ogen "niets" en hebben alleen maar een "grote bek." Dat zijn dus letterlijke citaten.

Ongelooflijk onbeschoft, natuurlijk. Zo praat je als zogenaamde VVD-mannetjesmaker niet over concurrenten van je Man.

Dat vindt Van der Plas ook. Want zoals we bij haar vaker gezien hebben gaat ze de confrontatie bepaald niet uit de weg. Toen zij Driessens tweet voorbij zag komen reageerde ze meteen:

"Mocht u denken: 'Joh, die meneer Driessen van @qacommunicatie praat wel heel grof tegen Caroline, zouden ze ooit samen hebben geknikkerd? Kent hij haar ofzo?' Het antwoord is: Nee. Misschien dat grof zijn bij zijn begrijpelijke, relevante en overtuigende communicatie hoort." aldus Van der Plas

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer