CBS komt met misleidend onderzoek over houding naar vluchtelingen

CBS komt met misleidend onderzoek over houding naar vluchtelingen

Het AD schrijft dat 77% van de Nederlandse bevolking van mening is dat vluchtelingen uit oorlogsgebieden opgevangen moeten worden in Nederland. Dit draagt weer bij aan de tolerante en open samenleving die we zo hard proberen te zijn. Het is echter een misleidend onderzoek van het CBS. Er bestaat een heel groot verschil tussen de vraag of we vluchtelingen moeten opnemen of de vraag of we alle vluchtelingen moeten opnemen. Het CBS en het AD maken hier geen duidelijk verschil tussen terwijl onder de bevolking dit verschil van cruciaal belang is.

Vluchtelingen opvangen uit een oorlogsgebied is menselijk. Echter wordt vergeten dat het opvangen van vluchtelingen niet onbeperkt kan en zijn er miljoenen extra gegaan naar opvang voor vluchtelingen in eigen regio. Hier in Nederland kunnen de opvang centra slechts een selecte groep opvangen, om nog maar te zwijgen over de situaties en in opvangcentra. Daarnaast wordt ook gezwegen over het fenomeen dat steeds meer vluchtelingen en asielzoekers hier blijven terwijl het eigen land veilig is. Er is geen sprake meer van opvang, maar van emigratie.

Het AD beweert ook dat het CBS heeft onderzocht dat het percentage dat positief staat tegenover de komst van de vluchtelingen bij hoogopgeleiden en vrouwen hoger ligt en dat er wel verdeeldheid bestaat over de bijdrage aan de maatschappij en cultuur van Nederland. Het AD geeft hierover echter geen cijfers.

Lees meer over:
Cultuur CBS vluchtelingen AD

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties