Alleen in Nederland: justitie vervolgt slachtoffer van maandenlange treitercampagne voor mishandeling

Geen categoriemrt 27 2018, 19:00
De eigenaresse van een ijssalon in Hilversum moest horen dat ze een "kankernegerin" was en zag de Surinaamse vlag van haar zaak met poep besmeurd worden. Maar als ze de treiterkoppen die dit op hun geweten hebben aanpakt, wordt ze zélf vervolgd voor mishandeling. Haar belager hoeft zich alleen te verantwoorden voor 'belediging'.
Rechtvaardigheid bestaat nog in Nederland! Dit is het land waar het justitie altijd aan de goede kant staat. Wat zijn we toch een onwijs gaaf land. Haha, natuurlijk niet. Een vervroegd 1 april voor alle lezers! Want wat het Openbaar Ministerie vandaag in Hilversum weer heeft gedaan, tart echt alle recht en fatsoen. Ik heb het over de 37-jarige Gilly Emanuels, die in de mediahoofdstad van Nederland een ijssalon runde.
Runde, ja. Want Emanuels besloot onlangs om haar ijssalon "Het Perronnetje" te sluiten, omdat ze constant geterroriseerd werd door agressieve hangjongeren. De types konden het niet laten om mevrouw Emanuels uit te maken voor "kankernegerin" en de ruiten van haar winkel in te kegelen. Een vlag van de ijscozaak werd met poep besmeurd en het enige wat de politie ondernam was een "mediationtraject" om de onderneemster met haar aanvallers weer nader tot elkaar te brengen. Allemaal elkaar even diep in de ogen kijken, sorry zeggen, en weer doorrrr!
Dat werkte natuurlijk niet, en dus gaat de politie over op een alternatief plan. Een nog rampzaliger plan, zelfs. Want mevrouw Emanuels wordt nu strafrechtelijk vervolgd (!). Ze had namelijk de lastpakken bij de zoveelste confrontatie weggejaagd met een stok, en dat is kennelijk geen zelfverdediging maar mishandeling:

"De eigenaresse van ijssalon 't Perronnetje in Hilversum wordt door het Openbaar Ministerie vervolgd voor mishandeling. Een 18-jarige man wordt vervolgd voor beledigingen aan het adres van de vrouw. De twee deden aangifte tegen elkaar.

De 37-jarige Gilly Emanuels van de ijssalon en andere ondernemers zouden vorig jaar zomer wekenlang zijn geterroriseerd door hangjongeren. In augustus doken er beelden op die toonden hoe de onderneemster de jongeren wegjoeg terwijl die haar uitscholden. Terwijl ze met een stok richting de jongeren sloeg, riepen die onder meer "kankernegerin" naar de vrouw van Surinaamse afkomst."

Hoe haal je het in je botte kop om iemand die na een maandenlange treitercampagne een keer doorslaat te vervolgen voor een ernstigere aanklacht dan haar belager? Als iemand me haar rekeningnummer geeft, dan beloof ik daar een bijdrage op te storten voor de advocaatskosten die ze de komende tijd moet gaan maken. Ik meen het.
Dit kan namelijk écht niet, en ik hoop dat een paar figuren bij het Openbaar Ministerie zich dan ook helemaal kapotschamen voor het feit dat ze een vrouw willen vervolgen die haar eigen winkel is uitgetreiterd al ware zij de crimineel, in plaats van het hangtuig dat haar zaak sloopte.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten