Het langverwachte ongeluk dat DENK heet

Geen categoriemrt 27 2018, 21:00
Tijdens de eerste exitpolls vorige week van de NOS ontstond er een kleine aardverschuiving; DENK zou vier zetels krijgen in Rotterdam en drie in Amsterdam. Inmiddels weten we dat deze cijfers een feit zijn en er zijn slechts enkele opiniemakers en journalisten die aan de bel trekken en dit zien als een slechte ontwikkeling. Voor de rest durft niemand iets negatiefs over de politieke partij en diens aanhang te zeggen uit angst gebrandmerkt te worden als racist.
DENK was een accident long waiting to happen. De groep mensen van Turkse origine en hun onvrede zijn de afgelopen jaren toegenomen in Nederland. Hierdoor kregen Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk vrij spel om hun eigen politieke partij op te richten met eigen standpunten die alleen 'Turkse Nederlanders' aanspreken. Iedereen die zich niet laat verblinden door de conservatieve/liberale politieke tak in Nederland ziet dat DENK geen afstand neemt van Erdogan, De Grijze Wolven, de Armeense genocide en de aanvallen op de Koerden. Bovendien zijn ze het voorbeeld van identiteitspolitiek. Dit is allemaal geoorloofd, omdat DENK het peetkindje is van de PvdA en zij zich profileren als slachtoffers van de Nederlandse maatschappij die racistisch en discriminerend is. Dit heeft ertoe geleidt dat DENK nu in 13 gemeentes zit. Het geen goede ontwikkeling dat een partij die zo negatief is over Nederland zoveel aanhang heeft en zetels krijgt. De maakbare 'multiculturele samenleving' waar de PvdA jarenlang in dacht te leven was een façade en de migranten die door de PvdA met open armen werden ontvangen keren zich nu keihard tegen hen en de partij loopt leeg. Het opmerkelijke is dat linkse journalisten en opiniemakers liever de PVV en de FvD bestempelen als het gif in de samenleving dan toe te geven dat DENK polariserend, haatzaaiend en respectloos te werk gaat. Allemaal om de tolerantie en progressiviteit omhoog te houden.
Tevens maakte DENK tijdens de gemeenteraadsverkiezingen vorige week zelfs gebruik van geheime Whatsapp berichten om hun daadwerkelijke agenda aan hun trouwe kiezers en volgers door te geven die uiteraard verschilt van hun openbare partijprogramma. Dit is een hele nieuwe manier van campagne voeren. Zoals Kirk tegen Scotty in Star Trek Beyond zegt: 'How are we gonna get out of this one?'
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten