CDA is klaar met Feyenoord-hooligans: pak paspoorten af!

Geen categoriefeb 20 2015, 10:00
Theedrinken met gewelddadige hooligans die alles slopen wat ze tegenkomen heeft geen enkele zin.
Wat te doen tegen de Feyenoord-hooligans die zich enorm hebben misdragen in Rome (zie het filmpje hieronder)? Uiteraard is het aan Italië om de hooligans keihard aan te pakken, want de strafbare feiten zijn dáár gepleegd, maar ik denk dat CDA-leider Sybrand Buma, die zich kapot schaamt voor het gedrag van de fans van Feyenoord, hier een goed punt te pakken heeft:
De overheid zou paspoorten van voetbalsupporters die zich tijdens uit-wedstrijden misdragen, moeten afpakken. Dat heeft CDA-leider Buma voorgesteld in Wakker Nederland-programma Vandaag de Dag.
Buma: "Daarom paspoort afpakken zodat deze hooligans bij een volgende uitwedstrijd in Nederland zitten en alleen de goedwillenden naar de wedstrijd kunnen." Linkse mensen vinden het plan van Buma belachelijk omdat iedereen makkelijk de auto naar Italië kan pakken zonder ook maar één keer te worden gecontroleerd op een paspoort.
Tja. Wat is hun voorstel dan om de hooligans aan te pakken? Dat vertellen ze er niet bij. Het afpakken van een paspoort werkt juist wel, omdat ze bij een controle bij de grens, bij het stadion, waar dan ook, door de mand vallen en in de cel belanden omdat ze zonder paspoort door Europa reizen. Dat kan grote problemen (lees: celstraffen, verlies van baan, huis etc.) opleveren voor ze. Welke hooligan is bereid dat risico te nemen?
De hooligans van Feyenoord en al die andere voetbalclubs (Ajax!) moeten aan de schandpaal worden genageld wat mij betreft. Wat een stelletje idioten. Het afpakken van een paspoort, zodat ze ook niet meer op vakantie kunnen, lijkt me geen wondermiddel, maar het moet wel een integraal onderdeel worden van de aanpak van hooliganisme.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten