CDA lacht PVV vierkant uit over motie om smokkelschepen aan ketting te leggen: 'Wij voeren onze eigen lijn!'

CDA lacht PVV vierkant uit over motie om smokkelschepen aan ketting te leggen: 'Wij voeren onze eigen lijn!'

Geert Wilders diende gisteravond, bij monde van Emiel van Dijk (PVV), een motie in waarin de Nederlandse regering wordt verzocht dat het Sea-Watch 3 schip nooit meer onder Nederlandse vlag migranten ophaalt voor de Noord-Afrikaanse kust.

Emiel van Dijk vindt dat het CDA een enorm grote mond heeft als het gaat om de aanpak van smokkelschepen, zoals de Sea-Watch. Van Dijk: "Collega van Toorenburg (CDA - red.) sprak zelfs over het laten afzinken van dit schip, maar zelfs als de PVV een motie indient die het schip juridisch gezien aan de ketting legt, dan geeft het CDA niet thuis. Wij willen het CDA dan ook graag in de gelegenheid stellen om die fout te corrigeren."

Madeleine van Toorenburg moest hardop gniffelen om het verzoek van de PVV:

"Het is altijd grappig dat sommige politieke partijen graag moties willen indienen over anderen en niet hun eigen lijn voeren. We hebben hebben de moties van de PVV natuurlijk helemaal niet nodig om onze eigen lijn te voeren."

Juist omdat de PVV een ander beleid wilt met betrekking tot de smokkelschepen die voornamelijk migranten uit veilige Noord-Afrikaanse landen naar Europa brengen heeft de PVV deze motie ingediend. In dat geval is de conclusie van Van Toorenburg juist als ze concludeert dat ze de motie van de PVV niet nodig heeft om haar eigen beleid te voeren. Je zou bijna zeggen: Madeleine van Toorenburg lijkt Angela Merkel wel.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties