Zucht! Nederlandse faaloverheid faalt bij meer dan DE HELFT van alle asielzoekers-uitzettingen met vliegtuig

Zucht! Nederlandse faaloverheid faalt bij meer dan DE HELFT van alle asielzoekers-uitzettingen met vliegtuig

Screenshot Holland's Got Talent / RTL

Meer dan de helft van alle uitzettingen die de overheid wil verrichten, mislukt. De uitgeprocedeerden die op het punt staan via het vliegtuig Nederland te worden uitgebonjourd gaan namelijk vlak voor hun reis massaal de illegaliteit in, of weten tóch nog een nieuwe asielprocedure aan te spannen.

We zijn in Nederland echt knettergek dat we na decennia aan grootschalig vreemdelingenbeleid nog altijd niet weten hoe een uitzetting van een uitgeprocedeerde asielzoeker vlot en ordelijk kan verlopen. Sterker nog: de puinhoop wordt steeds groter. Staatssecretaris Broekers-Knol maakte vandaag bekend dat de helft (!) van alle uitzettingen van afgewezen asielzoekers faalt. Ze peren 'm of ze weten via hun favoriete asielrechtadvocaat (m/v) toch nog een maniertje te vinden om hun verblijf nog even te rekken.

En zo worden er heel wat vliegtuigen voor asielzoekers voor niets geboekt:

"Per jaar worden duizenden pogingen om uitgeprocedeerde asielzoekers terug te sturen per vliegtuig op het laatste moment geannuleerd. Dat blijkt uit cijfers die de NOS heeft opgevraagd bij de Dienst Terugkeer en Vertrek van het ministerie van Justitie. Vorig jaar bleek bijna in de helft van de gevallen de uitzetting niet door te gaan.

De annuleringen zijn al langer punt van zorg, maar zijn de laatste jaren fors gegroeid. In 2016 ging nog 40 procent van de uitzettingen per vliegtuig niet door. In twee jaar tijd is dat gestegen tot 49 procent. Van de 6670 vluchten in 2018, werden er 3260 afgeblazen."

Ondanks dat het probleem al jaren speelt, vindt de regering het ineens ook heel erg en gaat geprobeerd worden dat percentage naar beneden te krijgen. Nou, ik heb wel een idee hoor: zet mensen die binnenkort worden uitgezet gewoon vast. Dan kúnnen ze de illegaliteit niet in ontsnappen en dan zijn ze ook niet in staat om contact te zoeken met een advocaat die ze weer een tijdrekkende procedure in rommelt. Makkelijk zat, toch, die uitgeprocedeerden de deur wijzen.

Je moet alleen wel willen. Maar ja, dan heb je de VVD. Een zelfbenoemde "optimistische" partij, die denkt dat je ieder probleem met een glimlach en een kopje koffie met Rutte kan oplossen. Niet dus: tijd voor actie!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties