LOL, kijk dan! Knettergekke stralingsgekkies bestormen Tweede Kamer

Geen categoriejul 04 2019, 19:00
Het lijkt inmiddels bijna traditie te worden, maar opnieuw was er vandaag een opstootje in de coulissen van De Tweede Kamer. Een groepje ´samenzwerings-gekkies´ probeerde voorafgaand aan het debat over de uitrol van een 5G-netwerk, door te dringen tot de plenaire zaal.
Een man, gehuld in een soort van zelf ontworpen duikpak -incluis geïmproviseerde zuurstoftank en tas-, kwam niet verder dan de hal van het parlementsgebouw. Daar werd hij tegengehouden door een opgetrommelde groep beveiligers die hem de regels van De Tweede Kamer nog eens probeerde uit te leggen. Dat laatste wil in dit geval zeggen: 'bezoekers moeten hun bagage, waaronder jas en tas afgeven bij de garderobe en alle bezoekers en gasten moeten binnen het beveiligde gebied steeds begeleid worden.'
Onze parlementair-journalist Kenneth Steffers probeerde nog, met toestemming van de toegestroomde politie, om beelden te maken, maar werd door de aanwezige bewaking met klem gesommeerd om niet te filmen en te fotograferen. Na het recente voorval met een groepje klimaatactivisten die de orde in De Tweede Kamer flink wisten te verstoren, waren ze er in politiek Den Haag op gebrand om dit nieuwe exces klein te houden.
Er gelden nu eenmaal bepaalde regels in De Tweede Kamer en dat heeft allemaal voornamelijk te maken met de veiligheid van onze volksvertegenwoordigers. Steeds meer zogenaamde 'paradijsvogels' hebben namelijk het idee dat ze zomaar hun mening kunnen opdringen in de plenaire zaal. En dat kan natuurlijk niet omdat ze geen gekozen volksvertegenwoordigers zijn, maar slechts publiekelijke bezoekers.
Feit is wel dat journalisten met een perspas altijd hun werk moeten kunnen doen en in dat opzicht is het niet de bedoeling dat beveiligers daar de angel uit proberen te halen. Veiligheid boven alles, maar persvrijheid is persvrijheid. Zeker in de stad waar ook het Internationaal Gerechts- en Strafhof zetelt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten