CDA-leider Sybrand Buma wil grondtroepen inzetten tegen ISIS

Geen categorienov 22 2015, 15:00
CDA-leider Sybrand Buma zei vandaag in het tv-programma WNL Op Zondag dat Nederland een bijdrage moet leveren als 'de internationale gemeenschap' besluit om grondtroepen in te zetten tegen ISIS.
Daarbij moet opgemerkt worden dat Buma er van overtuigd is dat ISIS niet echt vernietigd kan worden als er geen grondtroepen worden ingezet:

"Als het ons ernst is, dan vermoed ik dat het niet zonder grondtroepen kan. Dan moet Nederland meewerken."

Daarbij legt Buma uit dat het in het belang van onze eigen veiligheid is om naar het Midden-Oosten te gaan en ISIS daar te bestrijden:

"We houden de terreur hier als IS daar blijft. Syrië is dichtbij en bedreigt ons veel directer dan Afghanistan."

De gedachte hierachter is eenvoudig: ISIS is in staat om terroristen naar Europa te smokkelen - en ze daar te bewapenen en in hun onderhoud te voorzien - doordat de organisatie een enorm gebied bezet houdt in Syrië en Irak. Veel mensen zijn zich er niet van bewust, maar het radicale kalifaat van ISIS is net zo groot als Engeland.
Het is dus niet een kleine provincie of gemeente die de moslimextremisten in handen hebben. Het gaat echt om een behoorlijk groot gebied. Feitelijk hebben ze gewoon een eigen staat; een staat die qua oppervlak groter is dan Nederland. Ze gebruiken die 'staat' vervolgens als uitvalsbasis.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten