Censuur Twitter gaat zo ver dat ze per ongeluk hun eigen CEO een ban geven

Censuur Twitter gaat zo ver dat ze per ongeluk hun eigen CEO een ban geven

Er is de laatste tijd veel kritiek op het banbeleid van Twitter. Het meest recente slachtoffer? Jack Dorsey, mede-oprichter en CEO van de sociale media site.

De conservatieve acteur en columnist James Woods heeft het helemaal gehad met Twitter. Gisteren maakte hij bekend dat hij voortaan niet meer actief zal zijn op de website omdat de censuur daar steeds verder gaat. Let wel, moslimfundamentalisten en radicale linkse activisten kunnen alles roepen wat ze willen, maar alles dat enigszins rechts aandoet wordt stelselmatig offline gezet; van verwijderde tweets tot bans.

Woods heeft daar genoeg van:

Om zijn woorden te onderstrepen blijkt dat Jack Dorsey -- mede-oprichter en huidig CEO van Twitter -- zélf het meest recente slachtoffer is van deze doorgeslagen censuurpraktijken.

Twitters beleid om gebruikers te schorsen, bijvoorbeeld na klachten van andere twitteraars, heeft nu een bijzonder 'slachtoffer' geëist: mede-oprichter en ceo Jack Dorsey.

Hij kon zo'n drie uur niet bij z'n account, schrijft TechCrunch. Het social media-platform is de laatste tijd actiever als het gaat om het schorsen of helemaal blokkeren van gebruikers die zich niet aan de regels houden.

Het meest merwaardige hieraan is dat het helemaal niet zo goed gaat met Twitter. Facebook doet het geweldig, zowel qua groei als qua omzet, maar Twitter heeft het al tijden lastig. Heel gek, maar op de één of andere manier betwijfel ik het dat grootschalige censuur daar verbetering in aanbrengt.

Zit jij op Twitter? Zo ja, wat vind jij van de censuur die daar de laatste tijd gepleegd wordt? Ben je geneigd om te doen wat Woods doet, namelijk gewoon niet meer te twitteren, of deel je mijn mening dat je er daarmee juist voor zorgt dat Twitter wint en dat je de strijd dus gewoon moet voortzetten op Twitter?

Lees meer over:
Twitter censuur social media

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties