Treurige foto's: vrouwenonderdrukkende boerka's op bezoek bij de Tweede Kamer

Geen categorienov 23 2016, 15:00
Als een Kamermeerderheid hun zin krijgt, kunnen dit soort geintjes dus wel eens voor het laatst zijn geweest.
Vandaag debatteert de Tweede Kamer over een boerkaverbod in publieke ruimtes (eindelijk!), en speciaal voor de gelegenheid struinen er nog wat onderdrukte vrouwen in boerka door de Tweede Kamer vandaag:
https://twitter.com/bosalbert/status/801416811510198276
Het bezoekje leek aanvankelijk al bij de ingang te eindigen: "Vooralsnog mogen deze dames met boerka niet de Tweede Kamer in. Volgens beveiliger die hier staat, staat dat in de huisregels..." Aldus NOS-verslaggever Albert Bos, die het tafereel gadesloeg.
Maar die onvermurwbaarheid was niet van lange duur. Na uitgebreid aandringen gaf de beveiliger toe..
https://twitter.com/bosalbert/status/801416946340204544
En zie, daar lopen ze dan, als vier gitzwarte spoken door het hart van onze democratie:
https://twitter.com/bosalbert/status/801419815432888320
Laten we hopen dat het boerkaverbod snel wordt ingevoerd in Nederland. Onze samenleving is gebouwd op waarden als tolerantie, openheid, respect en gelijkheid tussen onder andere man en vrouw. Boerka's zijn één grote katoenen middelvinger tegen al die oer-Nederlandse kernwaarden, en om dat dat alsnog door het hart van de democratie te zien banjeren.. da's niet bepaald een prettig gezicht.
Maar zoals gezegd: het boerkaverbod komt eraan. Dan zal het met boerkawandelingen door ons parlement zoals hierboven ook snel genoeg afgelopen zijn. Prima!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten