Chaos bij Boerenprotest: Thierry Baudet mag wel, niet, wel, niet, wél spreken

Chaos bij Boerenprotest: Thierry Baudet mag wel, niet, wel, niet, wél spreken

Thierry Baudet bij het boerenprotest op het Malieveld. Bron: Thierry Baudet / Twitter.

Forum voor Democratie is vandaag met een grote delegatie afgereisd naar het Boerenprotest op het Malieveld. Tweede Kamerleden en medewerkers waren er allemaal bij. Zo wilde FVD duidelijk maken dat de partij de boeren steunt. Maar wat schetste de verbazing? Opeens kreeg leider Thierry Baudet te horen van de organisatie dat hij niet mocht spreken. Dit terwijl CDA'ers en VVD'ers wél spreektijd kregen.

"Heel veel boeren steunen ook Forum voor Democratie," aldus Baudet in een filmpje dat hij online zette. "Wij komen altijd op voor de boeren. Maar de organisatie van deze demonstratie," zei Baudet, "wilde het podium wel geven aan CDA en VVD, maar dan niet aan FVD. Met andere woorden, als ... als Forum voor Democratie hier zou zijn, dan zou dat een verkeerd signaal geven, niet coöperatief genoeg, dan gaan ze te veel het conflict aan."

"Mensen denken dan dat ze een compromis kunnen sluiten met die gasten die al die klimaatplannen doordrukken en al die stikstofregels."

"Het is echt te triest voor woorden dat de boeren op deze manier niet vertegenwoordig worden," ging Baudet verder. "Ze verdienen echt een betere organisatie met mensen die wél echt de strijd aan durven gaan, die op durven komen voor hun belang, keihard hier in Den Haag. En ook de alliantie aan durven te gaan met partijen die ook daadwerkelijk voor hun belang opkomen. Dus het is een heel treurig moment denk ik voor de boeren, want ze worden hier door hun eigen organisatie gekortwiekt."

Kort nadat hij die video plaatste schreef Baudet in een update dat hij nu toch wél mocht spreken:

Maar vervolgens toch weer niet...

Om daarna toch maar weer wel toestemming te krijgen de aanwezige boeren toe te spreken:

"Kun je nagaan hoe bang ze zijn om VVD en CDA te mishagen," aldus Baudet over de organisatie. "Met die slaafse houding win je dus nooit. Maar goed. Op [n]aar het podium!"

Op dat moment leek er een einde te zijn gekomen aan de chaos. Als hij inderdaad mocht spreken zal Baudet ongetwijfeld heel spoedig een video van zijn toespraak delen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties