China annuleert handelsbesprekingen VS vanwege 200 miljard aan importtarieven

Geen categoriesep 22 2018, 10:00
The Wall Street Journal stelt dat vicepremier Liu He en zijn delegatie de handelsoverleggen met de Verenigde Staten hebben afgezegd. Aanleiding zouden de importtarieven van 200 miljard dollar zijn. Dat meldt NU.nl.
Donald Trump is natuurlijk al langere tijd bezig met het inperken van Chinese invloeden op de Amerikaanse markt en komt ook zeker niet zonder schade uit die strijd. Hij voerde de druk langzaam op en gaf steeds meer producten aan die belast zouden worden met importheffingen. Al vrij snel maakte hij een aantal grote klappers waardoor ook iconische bedrijven de dupe werden van Trump's importbeleid. De laatste klap was 200 miljard dollar aan heffingen.
China reageerde met de aankondiging 5 tot 10 procent belasting te gaan heffen op zo'n 5.200 Amerikaanse producten die totaal zo'n 60 miljard dollar waard zouden zijn. China slaat dus niet even hard terug op dit moment, maar weigert vooralsnog gesprekken te voeren.
Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft voorgesteld om wel verder te praten. Wellicht beschouwen de Chinezen dit als zinloos, gezien meerdere mensen het Trump hebben afgeraden om deze handelsoorlog überhaupt te beginnen. Uiteindelijk zal er natuurlijk wel een gesprek moeten plaatsvinden maar voor nu is het nog goochelen met percentages en grafiekjes die uit zullen wijzen wie hier als beste uit de bus komt rollen. China lijkt in ieder geval minder onder de indruk dan Trump wellicht had gehoopt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten