Hartverwarmend! 100.000 euro ingezameld voor nabestaanden treinongeluk Oss

Hartverwarmend! 100.000 euro ingezameld voor nabestaanden treinongeluk Oss

Tijd voor wat hartverwarmend nieuws. Vanochtend is de inzamelingsactie voor de nabestaanden van het verschrikkelijke treinongeluk in Oss de 100.000 euro gepasseerd! Dat meldt NU.nl.

In Oss botste een trein op een elektrische bolderkar, een zogenaamde 'stint'. Vier kinderen kwamen om en een ander kind raakte samen met de begeleider zwaar gewond. Drie van de vier overleden kinderen kwamen uit hetzelfde gezin.

Nick Nietveld zette de actie gisteren op. Zelf komt hij uit Almere maar opende een rekening bij de gemeente Oss. Meneer Nietveld is zelf vader en leefde ontzettend mee met het tragische nieuws van het treinongeluk. Dit leidde ertoe dat Nietveld in actie kwam.

Hij meende dat 60.000 euro wel moest lukken en stelde zichzelf dat als doel, maar na een dag en zes duizend donaties verder, is er dus al 100.000 opgehaald. Tot vrijdag kan men nog geld storten. De naam van de actie is 'Slachtoffers treinongeval Oss'.

De exacte oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. Diverse instanties zijn druk bezig met het onderzoek. Er werd al geopperd dat er mogelijk iets mis is gegaan met het remsysteem van de stint waardoor het niet op tijd tot stilstand kwam. Dit is natuurlijk nog speculatie en ook zeker niet datgene wat op dit moment de meeste aandacht verdient. Nick Nietveld verdient namelijk alle lof op dit moment, evenals alle donateurs die toch ook absoluut geen lullige bedragen hebben gedoneerd! Geweldige prestatie!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties