Choque! D66 verlaagt zicht tot partij van gevoelige onderwerpen: 'op tijd dood'

Choque! D66 verlaagt zicht tot partij van gevoelige onderwerpen: 'op tijd dood'

Dat het in de peilingen niet zo goed gaat met D66 dat weten we. Dat de jonge partijleider Rob Jetten door iedereen in Nederland op de korrel werd genomen bij zijn aantreden als opvolger van Alexander Pechtold viel te verwachten. Maar nu draaft de partij van Jetten wel een beetje door. Niet alleen vanwege het feit dat hun minister, Kasja Ollongren, overduidelijk de koopkrachtcijfers niet heeft willen zien, maar ook omdat ze zo naarstig op zoek zijn naar nieuwe kiezers. 

En in die zoektocht naar nieuwe kiezers is blijkbaar alles geoorloofd, ook het schermen met gevoelige onderwerpen zoals euthanasie! Zo publiceert Tweede Kamerlid Pia Dijkstra (D66) regelmatig een podcast op Spotify, waar ze in gesprek gaat met mensen over 'gevoelige onderwerpen'. Haar laatste podcast had de (voor mij) choquerende titel 'op tijd dood' waarin ze in gesprek gaat met een parkinson patiënt.

En terwijl je luistert besef je je pas hoe triest het eigenlijk is. Dat de partij choquerende en zeer emotionele boodschappen nodig heeft om nog kiezers te kunnen trekken. Het zegt iets.

https://twitter.com/D66/status/1096678125432385537

En in de zoektocht naar kiezers en choquerende boodschappen is blijkbaar alles geoorloofd. Zo ziet Rob Jetten (D66) grote problemen bij de bloedbank, want hij wordt gediscrimineerd volgens hemzelf! Nu is het blijkbaar zo dat Jetten homoseksueel is en mag hij hierom 'geen bloed geven vanwege zijn geaardheid'. Dit zou volgens Jetten 'discriminatie' zijn, want in plaats van selectie op basis van een risico-analyse, wordt hij geweigerd vanwege zijn geaardheid. Hoeveel mensen zijn hier eigenlijk mee bezig Rob?

https://twitter.com/RobJetten/status/1095996948644089856

Het zit Jetten in ieder geval erg hoog. Zelfs zo hoog dat hij de bloedbank beschuldigt van 'discriminatie'. Nu is het zo dat het proces van de risicoanalyse zo is ingericht dat er kosten worden bespaard. En tegelijkertijd risico's worden beperkt. Dan kom je al vrij snel uit bij het weigeren van homoseksuelen, juist vanwege hun geaardheid. Waarom? Omdat er een relatie bestaat tussen geaardheid en riskant gedrag. Is dat dan discriminatie? In zekere zin wel, maar ach. Als het bloed maar veilig is toch?

Zoals Jetten in zijn tweet zelf al aangeeft wil hij dat de bloedbank 'selecteert op risicogedrag' en 'niet op geaardheid'. Maar zou er wellicht een relatie bestaan tussen geaardheid en risicogedrag? Volgens Rob Jetten dus niet.

Waarom D66 zich zo druk maakt om gevoelige onderwerpen blijft een vraag. We hebben een Pia Dijkstra met choquerende podcasts. Jetten, die problemen maakt en 'discriminatie' roept vanwege het feit dat hij geen bloed mag doneren. En wat komt er volgende week? Steven van Weyenberg (D66) die boos is omdat Geert Wilders (PVV) eist dat hij zijn Belgisch paspoort opgeeft? Oh wacht, ook daarover maakt de D66'er zich alweer zorgen. Wat moet het toch een zwaar leven zijn bij de partij van Jeten.

https://twitter.com/svanweyenberg/status/1096460670390943745

Laag staan in de peilingen en uit alle wanhoop choquerende thema's zoeken om electoraal te scoren. Dan zak je wel heel erg laag.

Lees meer over:
D66 Tweede Kamer

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer