ChristenUnie en SGP verklaren prostitutie de oorlog: 'Pooierverbod in de hele EU!'

Geen categoriemei 06 2019, 11:00
Dan houden ze wél weer van een grote EU he?
Natuurlijk: prostitutie is bepaald geen 'industrie' waar je vrolijk van wordt. De manier waarop veel vrouwen behandeld worden is vreselijk. En heel veel vrouwen zijn zelfs slachtoffer van mensenhandel. Let wel, ik zeg niet de meeste vrouwen, maar heel veel. Dat kan een minderheid zijn, maar dan hebben we het nog altijd over significante aantallen.
Dat klopt allemaal. Maar... maar... maar... Als je de prostitutie of aanverwante professies maar helemaal wil verbieden ga je wel héél ver. Dat is een beetje alsof je Shell illegaal verklaart omdat benzine gebruikt wordt om brand te stichten.
En als je dat op Europees niveau wilt doen ga je nóg veel verder.

De Europese Unie doet te weinig aan de bestrijding van mensenhandel. Er is een Europees pooierverbod nodig om seksuele uitbuiting beter aan te kunnen pakken, vindt Peter van Dalen, lijsttrekker van ChristenUnie-SGP bij de komende verkiezingen.

Om meerdere redenen is dit dus belachelijk, maar dat is helemaal zo als je bedenkt dat CU en SGP bij hoog en bij laag volhouden dat ze tegen een grote EU zijn. Brussel moet, zeggen ze, zich vooral met minder dingen bemoeien. Visverboden? Bah. Gaat Brussel niets aan...
Maar dan zien ze een beroep waar zij tegen zijn, en opeens willen ze Brussel maar wat graag méér, meer, meer macht geven. Grappig he, hoe dat werkt?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten