Cipiers zijn watjes

Geen categoriejul 27 2011, 13:28
Dat kun je toch wel zeggen.
Cipiers in een Brusselse gevangenis kondigden onlangs aan te zullen staken omdat een 'gevaarlijke' crimineel onder hun verantwoordelijkheid zou vallen. Het betreft Farid le Fou, of Farid de Gek. 
Farid staat erom bekend dat hij bewakers met enige regelmaat aanvalt. Hij heeft, wegens zijn wangedrag, al in verscheidene gevangenissen vastgezeten; niemand wil 'm hebben, niemand kan 'm aan.

Geen poep meer tussen de benen voor het personeel van de gevangenis van de Brusselse deelgemeente Sint-Gillis. Nadat bekend werd dat de beruchte gedetineerde 'Farid le Fou' naar hun gevangenis zou komen, gingen de cipiers in staking. Deze is opgeheven na de belofte dat het team speciale beschermingspakken krijgt om zich te kunnen beschermen tegen Farid, aldus de Vlaamse krant De Morgen . De man geldt als zeer agressief. Hij is al tientallen keren overgeplaatst wegens problemen met de gevangenbewaarders. Op dit moment zit hij achter de tralies in Brugge.

Dit is toch wel weer typisch een probleem van deze tijd. In het verleden wist men prima hoe met dit soort randfiguren om te gaan.
Het ergste is nog wel dat ze toegeven bang te zijn voor Farid. Denken deze heren nou echt dat Farid ze nu zachtaardiger zal behandelen en ze respecteert? Juist, ik dacht van niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten