Nederlandse deur wijdopen voor asielzoekers

Geen categoriejun 24 2014, 11:00
In het Brabantse Gilze
Het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) meldt dat het 40 (veertig) miljoen euro gaat investeren in extra opvang asielzoekers. Daaroe gaat men het bestaande asielzoekerscentrum renoveren, dat plaats biedt aan 1200 gelukzoekers, waarna het COA wil zorgen voor nog eens 300 extra plekken.
Een woordvoerder van het COA zegt dat de uitbreiding niets heeft te maken met de grote instroom van asielzoekers uit Eritrea en Syrië die de laatste weken op gang is gekomen, de plannen zouden al ouder zijn. Maar wie gelooft die belanghebbenden van het COA nog? U? Zouden we al dat geld niet zinvoller kunnen besteden? Bijvoorbeeld aan het behoud van onze verzorgingstehuizen? Of aan armoedebestrijding?
Het wordt echt de hoogste tijd dat die asieligers industrie hier te lande totaal op de schop gaat, inclusief het leger asieladvocaten, dat in een normaal functionerende vrije markt niet aan de bak zou kunnen komen en daarom nu maar procedure op procedure stapelt om de eigen motor te laten draaien. Helemaal verkeerd natuurlijk, maar de overheid laat het toe en treft geen maatregelen. Het kabinet Rutte II wilde toch bezuinigen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten