index

Coalitie is niet tegen aanpassing sleepwet

Geen categorieapr 05 2018, 16:00
Is dat even fijn! De uitkomst van het referendum wordt gewoon nageleefd. Die kut wet komt er natuurlijk alsnog gewoon, maar de regeringspartijen willen er best nog eventjes naar kijken en dat is echt heel erg lief.
Het fraaie is natuurlijk dat tijdens debatten rondom die wet al duidelijk werd dat er aanpassingen moesten komen om het volk niet te veel af te schrikken. Destijds kregen we vooral de belofte dat er zorgvuldig met de gegevens om zou worden gegaan maar dat stond nergens in dat wetsvoorstel verankerd. Nu moeten ze er nog een keer naar kijken maar vertellen ze niet precies welke voorstellen er nu wél in kunnen worden gezet.
De grootste problemen zitten hem natuurlijk in het kunnen doorsturen van gegevens naar andere inlichtingendiensten (lees: Amerika) 'want staatsveiligheid' en als het staatsveiligheid betreft kun je fluiten naar je roep om verantwoording! Ook het ronduit incompetente beleid van de overheid rondom digitale veiligheid zou meer zorgen moeten oproepen (was de toegangscode om de sluizen van de deltawerken te bedienen niet jarenlang '0-0-0-0'?). Gelukkig hoeven we ons daar allemaal geen zorgen over te maken want ze hebben beloofd dat ze daar zorgvuldig mee om zullen gaan en wij hebben natuurlijk toch niks te verbergen...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten