Coalitieakkoord Amsterdam: Heel links, niet zo groen, vol verliezers en eigenlijk best wel ruk

Coalitieakkoord Amsterdam: Heel links, niet zo groen, vol verliezers en eigenlijk best wel ruk

Vanmiddag werden de wethouders geïnstalleerd maar mochten de oppositiepartijen even lekker hun kritiek ventileren, en hoe!

GroenLinks, PvdA, D66 en SP staan nu aan het roer in Amsterdam. Zij mochten hun visie toelichten en kritiek ontvangen van de andere partijen. Zo vond BIJ1 dat de wethouders te weinig 'van kleur' zijn en Van der Burg (VVD) vond dat de stadsdeelbestuurders niet het stemgedrag reflecteerden. DENK moest volgens hem een plaats in Nieuw-West krijgen.

Wil van Soest (Partij van de Ouderen) reageerde woest toen Marjolein Moorman (PvdA) doodleuk vertelde dat dit beleid de keuze van Amsterdam was. 'Daar heb ik serieuze kanttekeningen bij. De PvdA is gehalveerd, de SP is gehalveerd, D66 is er ook op teruggegaan', zei van Soest. En zo is het, er zit een coalitie van een winnaar GroenLinks en een stel losers van PvdA, SP en D66. DENK is gewoon genegeerd en rechts werd bij voorbaat al uitgelachen. Anton van Schijndel (Forum voor Democratie) meende ook dat er niet eens geprobeerd werd recht te doen aan de stemmen van de kiezers. Moorman moest natuurlijk weer een goedkoop 'racisme' kaartje trekken om van de kritiek af te zijn.

Wel fijn dat ze wat gaan doen aan al die toeristen daar maar verder zou ik de stad maar mijden als ik u was. Dit circus bekijk ik liever van een afstandje!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties