jan roos

Column Jan Roos: extreemlinks Amsterdam wordt Oostvaardersplassen 020, gooi geen voedselpakketten over het hek!

Geen categoriemei 25 2018, 12:00
Jan Roos zit het somber in voor onze hoofdstad. Nu een extreemlinks bewind aan de macht is gekomen, zal de stad te kampen krijgen met "zwarte gaten". De stad zelf zal uithongeren, en geen "geen jager zal er zijn" om Amsterdammers uit hun lijden te verlossen.
Amsterdam heeft extreem-links beleid gekregen. Niet zo heel vreemd aangezien de stad een coalitie heeft van GroenLinks, SP, PvdA en D66. Anarchistisch links, Socialistisch links, pragmatisch links en links in schaapskleding vormen samen het bestuur van de hoofdstad.
Gisteren presenteerden zij hun plannen voor de aankomende jaren en dat was voor sommige mensen uitermate schokkend. Raar, want we weten toch zo langzamerhand wel wat voor samenleving linkse partijen willen? Ik vond het dus echt niets nieuws onder de zon. Liever gezegd: ik ben er heel erg blij mee. Alleen moeten wij, de rest van het land, wel afspreken dat we niet gaan bijvoeren zoals in de Oostvaardersplassen gebeurt. Dit experiment gaan we eens met de armen over elkaar en de portemonnee gesloten aanschouwen.
Want zoals altijd pakken de linksen gelijk de mensen aan die hun rare plannetjes moeten financieren. Huiseigenaren, autobezitters, het MKB, toeristen en dagjesmensen. Met enorme verhogingen van belastingen en parkeergelden moet deze “bourgeoisie” worden bestreden. Met een lachwekkend verbod op levende kreeften als kers op de taart om de stereotypering van rijkemansvoedsel ook eens aan te pakken. Er wordt zelfs een zes-urige werkdag voor ambtenaren ingevoerd die in het grote gefeminiseerde voorbeeld Zweden reeds onbetaalbaar bleek.
Dat is nou zo krom aan dit volk. Aan de ene kant willen ze heel veel geld aan allerlei onzin uitgeven, maar ze bedenken aan de andere kant nooit hoe het te betalen. Liever gezegd, het liefste zouden ze “andersdenkenden” (lees: alles wat niet links is) verbannen uit Caracas aan de Amstel. Zoals de marxistische leider van GroenLinks, Rutger Groot Wassink, hoopt dat zuurrechtse mensen de stad verlaten want dan wordt het veel leuker.
Dat lijkt me nou een prima idee: laat iedereen die nog steeds in een socialistische heilstaat gelooft richting Amsterdam vertrekken en eenieder die geen zin heeft om slachtoffer te worden van deze gefaalde ideologie zijn veel te dure huis verpatsen aan een linkse yup. Een deel van die woningen kan ook direct gevuld worden met illegalen, die van het bestuur voor crimineel gedrag worden beloond met een vaste verblijfplaats. Dat zal natuurlijk een enorme aanzuigende werking hebben op ander illegalen in het land, dus de grachtengordel is weer snel en lekker divers gevuld. Hek erom en dan gaan wij van buiten de A10 rustig afwachten.
Er wordt niet ingegrepen, zelf niet als het mis dreigt te gaan. Geen cent wordt er vanuit het rijk overgemaakt om de, te verwachten, zwarte gaten in de begroting op te vullen. Welkom bij Oostvaardersplassen 020, waar geen voedselpakketten over het hek mogen worden gegooid. Er zal ook geen jager zijn om iemand uit zijn lijden te verlossen.
Dat wordt vier jaar genieten. Let the hunger games begin!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten