Column Jan Roos: 'FvD wordt grootste in 2020'

Column Jan Roos: 'FvD wordt grootste in 2020'

Jan Roos in zijn woning. Bron: Screenshot VNL video.

'Wat doe jij op derde Kerstdag', werd mij gevraagd. "Genieten dat de eerste twee voorbij zijn", antwoordde ik. Het zal te maken hebben met mijn gemoedstoestand in deze donkere dagen, maar ik ben altijd blij als al dat gedoe weer voorbij is. Nu nog even richting Oud & Nieuw werken en vanaf 2 januari kunnen de feesthoedjes weer voor lange tijd richting zolder. Dit is natuurlijk wel mijn laatste schrijven van dit jaar, dus ik ontkom er niet aan om 2019 tegen het licht te houden. En ik moet zeggen, het is erg dubbel. Aan de ene kant stemt het allerminst vrolijk, maar aan de andere kant hoor je wel de trommels van verandering steeds harder slaan.

Ik merk dat dit jaar bij veel mensen de ogen zijn geopend. Dat is fijn, want de rode pil geeft mensen inzicht, maar het helpt natuurlijk niet bepaald in je levensvreugde. Opeens zie je dingen waarvan je triest wordt en je ogen opnieuw sluiten voor alle ellende is geen optie. Toch moet ik erkennen dat het steeds openlijkere gevecht dat wordt geleverd tegen de oorspronkelijk bewoners, cultuur en tradities van dit land, geen windeieren legt. Steeds meer mensen hebben behoefte aan een grootschalige revolutie. En die revolutie gaat er zeker komen. Je merkt het bijvoorbeeld aan die uitzending van KRO-NCRV waar islamfasciste Laura Hansen als een lief onschuldig kalifaatmeisje kritiekloos wordt geïnterviewd. Vrijwel niemand trapt nog in deze staatspropaganda. Van links tot rechts wordt er met afwijzing op gereageerd. De roep om sanering van de NPO is nooit zo luid geweest.

Toch ben ik bang dat het komende jaar veel onzekerheid gaat brengen. Het vertrouwen in de overheid, de rechtsstaat, de politiek, het koningshuis en de media zal verder afnemen. Identiteitspolitiek, criminaliteit, immigratie, klimaathysterie, oikofobie en polarisatie zal toenemen. En dan hebben we het nog niet eens over de economie, want als je de kenners mag geloven staat er een gigantische crisis te wachten. Maar ook dat kan een voedingsbodem zijn om de noodzakelijke veranderingen teweeg te brengen.

Voorspellingen voor het jaar 2020:

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties