Column Jan Roos: 'Ik ga FVD stemmen bij #EP2019 - de PVV heeft in Brussel werkelijk niets gepresteerd!'

Column Jan Roos: 'Ik ga FVD stemmen bij #EP2019 - de PVV heeft in Brussel werkelijk niets gepresteerd!'

Jan Roos in zijn woning. Bron: Screenshot VNL video.

Onze columnist Jan Roos is er uit: bij de Europese Parlementsverkiezingen van 23 mei aanstaande gaat hij op Forum voor Democratie stemmen. "Een nieuw EU-kritisch geluid," aldus de Jan. Over de PVV is hij minder te spreken: "Zonder problemen steken ze de enorme vergoedingen in de zak, maken ze het verhuiscircus naar Straatsburg mogelijk en verder hoor je helemaal niets."

De Europese Parlementsverkiezingen staan voor de deur en de keuze voor mij is eigenlijk heel erg makkelijk. De Eerste Kamer heeft namelijk net een streep gezet door een initiatiefwet die moest regelen dat voor het goedkeuren van Europese verdragen voortaan een tweederde meerderheid in het Nederlandse parlement nodig is. Na dertien jaar kwam dus een einde aan de poging van SGP-leider Kees van der Staaij om de Brusselse invloed op Nederlandse regelgeving in te perken. Je hoeft dus alleen maar even te kijken wie niet hebben geprobeerd om het minder makkelijk te maken om ons land op te heffen.

Natuurlijk D66, maar die partij zou zijn eigen moeder nog verkopen als dat door de Europese Unie wordt gevraagd. Ook GroenLinks en de PvdA willen het vaderland zo snel mogelijk in de uitverkoop doen, al ben ik daar altijd minder boos om. Links heeft een hekel aan nationalisme en denkt werkelijk dat we uiteindelijk beter af zijn als we allemaal hetzelfde zijn als één volk onder één vlag. Daar kan je de geschiedenisboeken op naslaan. Maar je kan het die lieverds eigenlijk niet kwalijk nemen - hun verregaande afkeer tegen de natiestaat heeft alleen maar met emotie te maken en niets met ratio.

En nu wordt het interessant, want ook VVD en CDA hebben tegen de wet van Van der Staaij gestemd en willen dus geen drempel opwerpen tegen het Groot Europees Rijk. Elke vorm van EU-kritiek uit deze hoek is dus nooit meer serieus te nemen, als je dat al deed. Deze partijen doen namelijk zogenaamd moeilijk in Den Haag, maar tekenen standaard bij het kruisje in Brussel.

Dan de voorstanders. Naast indiener SGP heb je ook nog de ChristenUnie. Alleen ik stem nooit op een confessionele partij dus die twee haken in principe al af. Partij voor de Dieren en 50+ zijn mij te one-issue, en de SP is me veel te links.

Dan blijft de PVV over, maar die club heeft in Brussel werkelijk niets gepresteerd. Zonder problemen steken ze de enorme vergoedingen in de zak, maken ze het verhuiscircus naar Straatsburg mogelijk en verder hoor je helemaal niets.

Dus ik stem ook deze keer op Forum voor Democratie; een nieuw EU-kritisch geluid. Alleen is het te hopen dat ze een deuk in dat ondemocratische pakje boter kunnen slaan. Want het partijkartel? Dat is ook in Brussel de baas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties