Bam! Julian Assange gearresteerd in Londen, VS vragen meteen om uitlevering

Bam! Julian Assange gearresteerd in Londen, VS vragen meteen om uitlevering

"Hallo, mogen wij hem hebben?"

Zo! Het heeft even geduurd, maar Julian Assange is dan toch eindelijk gearresteerd. De grondlegger van Wikileaks werd vandaag gedwongen om de ambassade van Ecuador in Londen te verlaten. Vervolgens werd hij meteen ingerekend door zijn grote vrienden (haha) van de Britse politie.

Kort daarna werd bekend dat de Verenigde Staten onmiddellijk om zijn uitlevering hebben gevraagd. Zoals het AD uitlegt:

De VS houden Assange verantwoordelijk voor het onthullen van Amerikaanse documenten uit de oorlogen in Afghanistan en Irak op het WikiLeaks-platform. Tijdens de Amerikaanse verkiezingscampagne in 2016 publiceerde WikiLeaks door hackers gestolen e-mails van de Democratische Partij. Die waren schadelijk voor Hillary Clinton, die de verkiezingen later verloor van Donald Trump.

Natuurlijk heeft iedereen er lak aan dat hij die informatie heeft vrijgegeven van Hillary's campagne. Ze verdiende eigenlijk niet beter. Maar de informatie van Manning die hij deelde? Over de oorlogen in Afghanistan en Irak? Die informatie is wel degelijk problematisch -- of in ieder geval slecht voor Amerika en diens Europese bondgenoten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties