jan roos

Column Jan Roos: Links is gek op knuffelen met lustmoordenaar Michael Panhuis en ISIS-bruidjes

Geen categorieapr 05 2019, 12:00
Jan Roos heeft het helemaal gehad met wat hij de "softe sector" noemt: degenen die denken dat je zelfs de grootste misdadigers - van verkrachtende moordenaars tot terroristische fundamentalisten - gewoon met een cursusje kan reïntegreren in de maatschappij. "Het is genoeg geweest," aldus Jan. Gewoon levenslang voor lustmoordenaars, en ISIS-bruiden mogen lekker in Syrië blijven.
Wat is de overeenstemming tussen lustmoordenaar Michael Panhuis en ISIS-bruidjes? Het terugbrengen in de samenleving. Dat is voor de softe sector namelijk het hoogst haalbare. Om mensen die niets meer te zoeken hebben in de samenleving met veel geknuffel en kansloze cursussen laten terugkeren. Daar zijn ze bij links gek op. Hoe komt dat? Een gezond denkend mens beseft dat ze alleen maar kwaad kunnen doen. Dat ze een bedreiging zijn voor onze veiligheid en dat ze hun kans door eerder toedoen hebben verspeeld.
En toch moeten ze van die slappe geitenwollenssokken lui altijd maar weer met ons meedoen. Waar dat vandaan komt? Nou dat komt voort uit de feminisering. Het is allemaal bemoederen en emotie. Nul ratio. Niks harde beslissingen. Niks duidelijkheid en al helemaal geen boetedoening. Het is pappen en nathouden. Hopen op beterschap. Kom maar op schoot. We zullen je omhelzen en zeggen dat je weer welkom bent. Als jij dan weer lief doet zijn we toch allemaal gelukkig.
En als Michael Panhuis dan Anne Faber om het leven brengt of zo'n kalifatima blaast zich op, dan zeggen ze in koor dat ze het niet hadden verwacht en dat we als land een eenheid moeten zijn. Maar ik weiger een eenheid te zijn met mensen die willens en wetens een risico nemen met onze levens. Die onze samenleving als proeftuin zien om het schuim der aarde te laten resocialiseren. Panhuis had levenslang moeten krijgen voor die dubbele verkrachting en als je je aansluit bij de Islamitische Staat blijf je daar de rest van je, waarschijnlijk korte, leven. Het is dan gewoon klaar.
Dan pas hebben wij rust en worden de slachtoffers gewroken en nieuwe voorkomen. Het is genoeg geweest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten