Eurofiele autocraat Guy Verhofstadt: "We mogen de sleutels van de EU niet geven aan Boris Johnson of Michael Gove, architecten van de Brexit-ramp!"

Geen categorieapr 04 2019, 14:00
"I cannot think about it..."
De eurofiele autocraat Guy Verhofstadt -- voormalig quasi-liberale premier van België -- heeft in het Europees Fopparlement maar weer eens hard uitgehaald naar voorstanders van Brexit, en dan met name naar Boris Johnson en Michael Gove (allebei top-Tories en mogelijke opvolgers van de vreselijke Theresa May). In een speech in het Engels -- we zullen maar geen Denglish noemen, want daar wordt Guy vast heel boos van -- stelt hij dat er geen "grote verlenging" kan zijn van de onderhandelingen tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk omdat dit ervoor zou zorgen dat de EU macht in de schoot zou werpen van Brexiteers als Boris Johnson en Michael Gove. En. Dat. Kan. Echt. Niet.
Je moet vooral niet te lang naar deze man luisteren. Dat is namelijk ongelooflijk slecht voor je hart. Die woede, die verbetenheid... Het doet denken aan die andere Europese orator van een jaar of 80 geleden. Oh shit, dat mogen we natuurlijk al helemaal niet zeggen! Nou ja. Het is er al uit he? En zoals we allemaal weten onthoudt het Internet alles dus heeft het ook geen zin om het alsnog even snel te verwijderen.
Afijn. Jammer genoeg hebben dit soort mensen het voor het zeggen in de Europese politiek. De EU elites bestaan alleen maar als types a la Verhofstadt... en zijn als puntje bij paaltje komt dus eigenlijk onze meesters. Want, laten we eerlijk zijn, Rutte heeft ons al lang overgeleverd aan Brussel. Britten mogen dankbaar zijn dat Boris Johnson en Michael Gove daar wat hén betreft een stokje voor hebben gestoken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten