Complete bende bij subsidieclub van Palestijnen, UNRWA: Zwitserland zet extra betaling stop

Geen categoriejul 30 2019, 18:00
Bij VN-organisatie UNRWA is de malaise compleet nu de Zwitserse regering heeft besloten de subsidiestromen richting UNRWA stop te zetten. Aanleiding voor de breuk tussen de organisatie en Bern is een rapport van de interne ethische commissie. Het rapport suggereert dat UNRWA lijdt onder wanbestuur, persoonlijke conflicten, seksuele escapades en discriminatie.
Dat er bij supranationale organisaties vaker heibel is moge duidelijk zijn. Afgelopen week stemden een meerderheid van de lidstaten van de Verenigde Naties in met een sneue motie waarin Israël als enige land op aarde werd veroordeeld om 'het schenden van vrouwenrechten'.
Dergelijke moties maken van de VN een karikatuur en alsof dit nog niet genoeg was blijken VN-functionarissen maar al te graag met kinderen te spelen. Daar komt nu nog eens het nieuws overheen dat UNRWA voor geen meter draait. De organisatie draait dermate slecht dat de Zwitserse regering extra miljoenen Zwitserse Franken niet gaat uitbetalen, zo meldt i24.
Wel heeft Bern de jaarlijkse bijdrage van 22,3 miljoen Franken betaald, maar op aanvullende gelden hoeft men in New York niet te wachten. Dat de aankondiging van de Zwisters op een slecht moment komt voor UNRWA gezien het rapport en de al gestopte betalingen door de Verenigde Staten moge duidelijk zijn. De VN-hulporganisatie en donor van de Palestijnse Autoriteit moet eerst achter de oren gaan krabben en nadenken over 'hoe nu verder', want dat het zo niet langer kan is evident.
Ondertussen zal de financiële nood de organisatie dwingen te veranderen. Hoe de organisatie er over drie jaar uit ziet zou zomaar eens een verassing kunnen heten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten