Contractdraaier Matthijs van Nieuwkerk blijft bij NPO vanwege het lekkere salaris!

Contractdraaier Matthijs van Nieuwkerk blijft bij NPO vanwege het lekkere salaris!

maradon 333 / Shutterstock

De zeepsoep rondom BNN-VARA-Bobo Matthijs van Nieuwkerk lijkt eindelijk voorbij. De langharige ijdeltuit zou volgens Hilversumse bronnen hebben besloten om bij de goedbetaalde Nederlandse Publieke Omroep te blijven.

Van Nieuwkerk speculeerde de afgelopen maanden openlijk over een mogelijk afscheid van zijn programma en van Peter R. de Vries, Marc-Marie Huijbregts en Claudia de Breij. Tegenover het magazine LINDA zei hij eerder nog: "Ik heb het idee dat zoals er destijds een aantal redenen waren om bij DWDD te blijven, er nu een aantal redenen zijn om er in het voorjaar mee te stoppen. Vijftien jaar is ook een mooie tijd, is het niet?"

Na het vertrek van Eva Jinek naar RTL en het half-pensioen van Jeroen Pauw, voedde Van Nieuwkerk de geruchten over een einde van zijn veelbekeken talkshow. Dat we niet iedereen op zijn of haar blauwe ogen kunnen vertrouwen blijkt nu waar. Matthijs is namelijk helemaal niet van plan om de subsidieomroep te verlaten.

Matthijs van Nieuwkerk verdiend met zijn talkshow meer dan 360.000 euro per jaar. Voor dat gigantische bedrag zouden maar weinig mensen hun vertrouwde habitat verlaten. Volgens Van Nieuwkerk zelf is zijn salaris een 'heel normaal bedrag'. Tegenover RTL Boulevard zei hij onlangs: "Als je meer succes hebt, dan verdien je meer dan anderen." Daarvan akte.

Een woordvoerder van BNN-VARA bevestigt tegenover De Telegraaf dat er 'iets nieuws aan zit te komen'. Daarmee lijkt het alsof omroep BNN-VARA hiermee bevestigt dat Van Nieuwkerk en De Wereld Draait Door ook na de zomer nog te zien zullen zijn bij de staatsomroep.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties