Controverse: Politie Apeldoorn ronselt jongeren voor iftar-diner tijdens Ramadan

Geen categorieapr 17 2018, 9:00
Iets met submission. Aldus sommige Islam-critici.
Het is een beetje vreemd, maar de politie van Apeldoorn is niet-islamitische jongeren aan het ronselen voor een Iftar-diner. Dat is het diner dat moslims nuttigen tijdens de Ramadan, als het vasten voor de dag beëindigd is.
https://www.instagram.com/p/Bhnr8xVAiJN/?taken-by=jeugdagent_politieapeldoorn
"Ben jij met je klas geïnteresseerd in andere culturen? Ooit bij een ‘iftar’ aanwezig willen zijn? Op 23 mei organiseert de politie Apeldoorn een avondmaaltijd tijdens de ramadan," aldus de Apeldoornse politie op Instagram. "Geef je op met je klas via PB."
Critici als Bas Paternotte van TPO gaan meteen hard los op de politie. "Submission ligt op schema," schrijft hij bijvoorbeeld. Jawel, de niet-islamitische Nederlandse politie maakt zich ondergeschikt aan de wensen van moslims. Vre-se-lijk!
Gelukkig is de politie er als de kippen bij om uit te leggen dat dit niet zo is. In de comments leggen de agenten uit:

"Mwah.. lijkt me niet. We doen van alles, dus ook een iftar en ook een sinterklaasavond en ook misschien wel een Jom Kipoer.... laat ons lekker feestvieren. Het leven is al complex genoeg om alles in hokjes te stoppen!"

Met andere woorden, de politie wil meedoen aan alle grote feesten van grote religies, tradities en culturen die in redelijke mate vertegenwoordigd zijn in Nederland.
Natuurlijk is dat helemaal niet waar de politie zich mee bezig moet houden. De politie dient religieus neutraal te zijn. Geen Jom Kippoer feestjes, geen kerstfeest, geen iftar. Niet vanuit het bureau zelf, tenminste. Laat agenten dat soort dingen maar vieren én organiseren in hun vrije tijd.
Maar de outrage in bepaalde kringen over de iftar-maaltijd is natuurlijk wel degelijk overtrokken. Er worden meteen conclusies getrokken die nergens op slaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten