Coronasituatie langzaam rooskleuriger: voor het eerst in weken minder dan 800 patiënten op de IC's

Coronasituatie langzaam rooskleuriger: voor het eerst in weken minder dan 800 patiënten op de IC's

Coronamatrixbord in Amsterdam. Bron: Dutchmen Photography / Shutterstock.com.

Beetje bij beetje gaat het beter met de medische situatie rondom het coronavirus in Nederland. Dat blijkt uit de getallen die het RIVM beschikbaar stelt. Vandaag werd een kleine mijlpaal bereikt: voor het eerst in weken lagen er minder dan 800 patiënten met COVID-19-klachten op de intensive cares die de ziekenhuizen tellen. Dat waren er vandaag maar 797, terwijl het er gisteren nog 807 waren. Een afname van tien.

Ook het aantal ziekenhuisopnames van coronapatiënten liet een daling zien: dat ging met dertig naar beneden en bereikte nu de 2521. In de afgelopen week is ook het aantal besmettingen iets gedaald: 3%.

Langzaam maar zeker lijkt Nederland de derde golf achter zich te gaan laten, en een kentering naar beneden ingezet. Dat is goed nieuws voor Nederlanders die snakken naar meer versoepelingen. Dit weekeinde zal het kabinet overleggen of de versoepelingen, die vorige week nog met zeven dagen zijn uitgesteld, aankomende week wél doorgang kunnen vinden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Coronavirus intensive care

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer