Crowdfundactie Blokkeerfriezen heeft al 20.000 euro opgehaald!

Crowdfundactie Blokkeerfriezen heeft al 20.000 euro opgehaald!

Iedereen heeft wel een mening over de zogenaamde 'Blokkeerfriezen' maar een steeds grotere groep blijkt ze ook financieel te willen steunen! €20.075,- door 910 donaties!

De crowdfunding actie is opgezet naar aanleiding van de uitspraak van de rechter. Diverse 'leden' van de Blokkeerfriezen hebben taakstraffen gekregen tussen de 80 en 240 uur en zij menen dat dit onterecht is. 'Op naar hoger beroep' is de boodschap. Met een vorige crowdfunding actie wisten zij al €43.000 op te halen om hun gelijk bij de rechter proberen te krijgen.

Voor tegenstanders van de actie van de Blokkeerfriezen moet dit een behoorlijke klap in het gezicht zijn. Diverse mensen hekelden de actie omdat het voor eigen rechter spelen was, mogelijk gevaarlijk kon zijn en het anderen hun recht ontnam om te demonstreren.

Wellicht ligt hier juist het probleem, want sinds er een beweging is om het Sinterklaasfeest aan te passen, ontstond er langzaam weerstand. Niet zozeer tegen het hele idee, maar tegen het aanhoudende gezever. De tegenstanders van Zwarte Piet namen géén genoegen met 'nee', wilden koste wat het kost verandering en als je het er niet mee eens was ben je eigenlijk gewoon een racist.

Helemaal onbegrijpelijk is het vanuit de tegenstanders ook niet, vanuit hun perspectief moest een traditie veranderen en had dit tijd nodig. Zij waren er dus van overtuigd dat aanhoudende aandacht vestigen op 'het probleem' uiteindelijk voor verandering zou zorgen.

Voor voorstanders van de traditie was er eigenlijk geen middenweg, het Sinterklaasfeest zou worden aangetast door veranderingen dan wel terugkerende spanningen. In hoeverre is er dan nog sprake van een rechtstaat of democratie als één groep, een minderheid nota bene, net zo lang druk probeert uit te oefenen tot hun gewenste verandering is doorgevoerd? Het werd steeds minder een oprechte demonstratie en steeds meer een machtsstrijd. Dat de Blokkeerfriezen daarom het recht in eigen hand namen, is wat zoveel mensen juist graag willen steunen. Iets of iemand die de knoop door probeert te hakken en een einde maakt aan die eindeloze strijd die nu al jaren voortduurt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties