Vakbonden drammen op de Dam, alles is weer oneerlijk en moet meer en beter

Geen categorienov 10 2018, 9:00
De vakbonden FNV en CNV organiseren vandaag een demonstratie op de Dam in Amsterdam om 13:00. Rijken zijn te rijk en armen zijn te arm, dat moet allemaal anders dus here we go again.
Zelf noemen ze het een pleidooi voor een 'sociaal Nederland'. Bedrijven en aandeelhouders profiteren en werknemers maar amper. Nu is daar zeker wat voor te zeggen maar men is blijkbaar in de veronderstelling dat een beetje drammen op de Dam daar wat in gaat veranderen.
Bezuinigingen, een te laag inkomen, gebrek aan zekerheid, allemaal terechte zorgen natuurlijk. Ik ben ook zeker voorstander voor het creëren van een situatie waar mensen die daarmee te maken hebben het snel beter krijgen. Het probleem is echter dat dit niet zo'n makkelijk thema is als het lijkt. Vakbonden en partijen als de PvdA en SP komen eigenlijk niet verder dan 'meer geld van de rijken naar de armen' alsof het probleem daarmee is opgelost.
Het artikel in Het Parool waar de vakbonden hun demonstratie aankondigden, biedt ook nergens een concrete oplossing, lees het pleidooi van de initiatiefnemers:

"Het is de hoogste tijd dat alle Nederlanders mee gaan profiteren van de economische groei. Het tegenhouden van de afschaffing van de dividendbelasting betekent dat de vrijgekomen twee miljard euro naar de mensen moet. Het wordt tijd dat Rutte zijn kabinet aan het werk zet, zodat dit geld bij de Nederlanders terecht komt en niet bij de aandeelhouders.''

Volstrekt inspiratieloos en nietszeggend brengen zij vanmiddag honderden mensen op de been met ieder hun eigen 'leuke' kartonnen bordje. De ene slogan natuurlijk nog triester dan de ander, samen te vatten in 'ik ben ergens tegen', 'ik wil meer geld' en 'iemand moet mijn leven verbeteren' met hier en daar wat gezeur om rechten.
Voor wie zich nog afvraagt waarom de sociaaldemocraten (bijna) overal verliezen, hier is uw antwoord.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten