Culturele zelfmoord! Brusselse traditie van 'liefdadige Zwarte Pieten' om zeep geholpen!

Geen categoriemrt 01 2019, 15:00
In 1876 is er in Brussel een vereniging in het leven geroepen om op ludieke wijze geld in te zamelen voor kinderen in nood. 'Noirauds' heten ze, de liefdadige Zwarte Pieten van Brussel, wiens uiterlijk is geïnspireerd door Afrikaanse edelmannen. Hartstikke leuk en goed toch? Daar dachten een paar drammers anders over! 'Blackface!' dus mag niet meer!
De organisatie achter de Noirauds heeft vandaag besloten 'om zich aan te passen aan de tijdsgeest'. Dat betekent natuurlijk niets anders dan zwichten voor politiek-correcte azijnpissers die overal racisme en discriminatie in zien!
Human Rights Watch en een Franse nieuwszender hadden kritiek op de traditie, die eigenlijk niet verder kwam dan 'zwarte schmink = Afrikaan dus racisme'. Dat de inspiratiebron juist de Afrikaanse edelman was, doet er niet toe.
Men heeft gekozen voor een alternatief kleurenschema, namelijk door naast zwart de toevoeging van gele en rode schmink te gebruiken. Dit zodat de Noirauds nu met een Belgische vlag op hun gezicht 'de traditie in stand houden'. Onzin natuurlijk, want heel de oorsprong van deze traditie wordt daarmee weggepoetst en geneutraliseerd.
De parallel met de Nederlandse Zwarte Piet-discussie is natuurlijk evident. Schijnbaar uit het niets komt een clubje zeiken over iets wat zij direct als racistisch beschouwen, negeren compleet de oorsprong én de intentie van de traditie en het moet maar direct aangepast worden. Zonder slag of stoot van de desbetreffende vereniging wordt het maar aangepast, want oh wee als je straks als racist wordt weggezet!
Nu is het nog wachten op linkse clubjes die iedereen er van proberen te overtuigen dat de traditie zo 'ook leuk' en 'lekker inclusief is', zodat 'iedereen er van kan genieten'. Want in die 140 jaar Noirauds is het leed van de donkere Belg natuurlijk niet eens meer in woorden uit te drukken...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten