Zo vader zo zoon, Hamza bin Laden is nieuwe leider Al-Qaida

Geen categoriemrt 01 2019, 16:00
De Amerikanen zijn weer in rep en roer want al-Qaida heeft een nieuwe leider! Hamza bin Laden, zoon van Osama, runt de boel en heeft opgeroepen tot aanslagen. Here we go again...
Er is weinig bekend over de zoon van zo'n beetje de bekendste terrorist van de afgelopen decennia. De Amerikanen hebben dan ook een miljoen dollar uitgeloofd voor degene die informatie heeft die leidt naar Bin Laden junior.
Hij zou zijn geboren in 1989 en was een van de favoriete zoons van Osama. Hoewel een deel van de familie Bin Laden afstand heeft genomen van zijn ideologie, dacht Hamza daar toch héél anders over. Hamza moest zijn opvolger worden. Dit zou blijken uit brieven die zijn gevonden op de schuilplek van Osama.
In 2017 is hij op de terroristenlijst van de VS gezet omdat hij diverse keren zou hebben opgeroepen tot een heilige oorlog tegen het Westen. Doordat hij in de schaduw van zijn vader heeft geleefd, brengt dit een zekere autoriteit met zich mee voor jihad-sympathisanten. Die zouden wel te porren zijn om iemand als Hamza te volgen.
Volgens de AIVD zou Hamza terreurbeweging IS nooit expliciet hebben bekritiseerd. Hierdoor zou het goed mogelijk zijn dat IS-sympathisanten zich via Hamza wagen aan een tweede ronde 'kalifaat stichten'. Mooi kloten dus! Denk je bijna van IS af te zijn, duikt er wéér zo'n malloot op en is het wachten op een nieuwe 9/11.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten