streetprint

D66 Amsterdam vindt ook iets belangrijk

Geen categorieaug 24 2011, 12:40
Je hebt een economische crisis, mensen die zich zorgen maken over de staat van het land en de plek waar ze leven en je hebt ook D66 Amsterdam en klinkers. Ja, u leest het goed. Klinkers.

Wat D66 betreft mag er bij de bestrating van de grachtengordel geen gebruik gemaakt worden van asfalt. Zelfs niet van asfalt met een klinkerprint.  De gemeente heeft begin dit jaar een gedeelte van het Singel tussen het Spui en het Muntplein tijdens renovatiewerkzaamheden van de trambaan geasfalteerd.

En waarom wil D66 dat het verboden wordt;

"Namaak klinkers passen niet bij een historische binnenstad. Net zomin als kunststof kozijnen bij een grachtenpand. Amsterdam heeft de plicht om te waken over de grachtengordel met zijn unieke uitstraling", zegt D66-raadslid Iver Manuel.

Door asfalt buiten de historische grachtengordel te houden hoopt D66 de kwaliteit van de historische binnenstad te behouden. De grachtengordel staat sinds 2010 op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. D66 vraagt het college om uitleg.
Grappige prioriteiten heeft dat D66 toch en wat een historisch besef. Klinkers zijn natuurlijk ook de historische straatbedekking volgens D66.....
Om u even een idee te geven hoe streetprint eruit ziet volgt hier een foto. "De klinkers" zijn dus asfalt. Ziet u een veschil?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten