D66-'expert' wil lagere straffen voor polderjihadi's

Geen categoriejan 27 2015, 14:00
Anders maken we ze alleen maar bozer.
We moeten vooral niet polderjihadi's in de cel stoppen om ze te straffen voor terrorisme en terrorisme-gerelateerde activiteiten. Althans, dat vindt 'terrorisme-expert' Bibi van Ginkel van Instituut Clingendael. Yep. De NOS meldt:
"Er lopen op dit moment meer dan dertig onderzoeken," zegt Van Ginkel. Justitie ziet de zaak tegen H. als een waarschuwing voor potentiële Syriëgangers.
Van Ginkel betwijfelt of het veel effect zal hebben: "Uit onderzoek blijkt dat dit mensen niet afschrikt. Voor dit soort mensen is weinig afschrikwekkend. Ze zijn tenslotte zelfs bereid hun eigen leven te offeren. Een beetje meer straf is dus niet iets waardoor ze zullen afzien van hun reis naar Syrië."
Ik snap ergens wel wat Van Ginkel hier zegt. Een straf van een jaartje of hooguit een paar jaar levert weinig op. Als polderjihadi's goed gedrag vertonen, mogen ze zo weer naar huis. Dát lijkt me niet de bedoeling. Echter, dat is niet wat de 'expert' bedoelt. Ze gaat zelfs een stap verder door te beweren dat polderjihadis "alleen maar bozer" worden als we ze opsluiten als ze naar Syrië willen afreizen om zich aan te sluiten bij ISIS.
Het wordt nog erger: dat geldt volgens haar óók voor de omgeving van die moslimterroristen. "Als die bozer wordt door de strenge aanpak van Syriëgangers, dan bereik je misschien wel het tegenovergestelde. Misschien kun je met een iets lagere straf en iets minder het label 'terrorisme', hetzelfde bereiken of ben je zelfs effectiever." Als we ze nou maar geen terroristen noemen en ook niet zo lang in de cel stoppen, dan radicaliseren de jihadi's en hun sympathisanten tenminste niet.
Dat is het verhaal van Van Ginkel.
Het is de omgekeerde wereld van het politiek-correcte D66-denken (Van Ginkel was in 2009 kandidaat voor D66 in het Europees Parlement). Er is op dit moment geen grotere dreiging dan die van het wereldwijde moslimterrorisme, dat steeds dichterbij komt. Daar moeten we ongenadig hard tegen optreden, onder andere door polderjihadi's niet een paar jaar, maar tientallen jaren in de cel te stoppen. Ze hoeven wat mij betreft nooit meer vrij te komen. We moeten geen enkel medeleven hebben met terroristen die aanslagen willen plegen om zoveel mogelijk onschuldige Nederlanders te vermoorden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten