Niveautje! Emmenaar Karel Eggen (D66) vindt drugsverbod in strijd met Opiumwet: noemt echter geen artikelen

Geen categoriejul 09 2019, 20:40
De D66-fractie in de Gemeenteraad van Emmen hekelt het verbod dat sinds kort van kracht is op het openbaar gebruik van drugs op straat. Bij de fractie van D66 vinden ze dat de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) in strijd is met de Opiumwet waarin duidelijk zou staan dat het gebruik van hard- en softdrugs niet strafbaar is, via Dagblad van het Noorden.
Volgens gemeenteraadslid Karel Eggen (D66) spreekt de APV van de Gemeente Emmen de Opiumwet tegen. Juridisch gezien weten we echter niet of de D66'er gelijk heeft en een korte speurtocht in de Opiumwet -dusdanig geformuleerd dat niemand het begrijpt tenzij je vier jaar studeert. Ondanks wordt u geacht de wet te kennen- zien we geen reden om aan te nemen dat het gebruik van drugs niet strafbaar is.
De argumenten van Eggen zijn als volgt:

"Er bestaat een duidelijk verschil tussen het in bezit hebben van drugs op straat en het gebruiken van drugs op straat, maar dat is niet het enige probleem. Met het recente verbod beoogt Emmen de overlast te beperken, maar ik kan mij voorstellen dat dit argument wordt gevoerd bij een blowverbod voor een specifiek aangewezen gebied. Bij een verbod dat blind voor heel onze gemeente wordt afgekondigd kan het college moeilijk volhouden dat het alleen bedoeld is om drugsoverlast te beperken."

Het eerste punt van de sociaal-liberaal is in ieder geval duidelijk. In de Opiumwet zou staan dat het gebruik van drugs niet strafbaar is, maar waar dan? Welk artikel? Waarom kan een gemeenteraadslid dat niet gewoon even in zijn betoog benoemen? Wat is dit nu voor kansloze actie? Als gemeenteraadslid zou je tóch zeker wél een wetsartikel moeten noemen anders is de uitspraak gewoon niets waard.
Want verwijzen naar 'de Opiumwet' is wel lekker makkelijk, maar helpt niemand een steek vooruit. Ook op andere websites wordt steevast gesteld dat het gebruik van drugs in de openbare ruimte niet strafbaar is, maar laat men na de precieze wetsartikelen te citeren.
Dus, hartstikke leuk dat Karel Eggen (D66) vindt dat de APV van de Gemeente Emmen in strijd is met de Opiumwet, maar zonder verwijzing naar daadwerkelijke wetsartikelen kunnen we hier helemaal niets mee. Wat een niveau!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten