D66-jongeren doen aangifte tegen gemeente om 'fietsendiefstal'

Geen categoriedec 05 2014, 12:00
Veel kinderachtiger wordt het niet.
Wie wel eens in Amsterdam komt, ziet ze overal: fout geparkeerde fietsen, weesfietsen en complete fietswrakken. Een rommeltje. De fietsen worden steeds vaker weggehaald door de gemeente zodat de stad er tenminste nog een beetje fatsoenlijk uitziet.
De jongerenorganisatie van D66 is woedend dat de gemeente dat doet. De Jonge Democraten gaan aangifte doen, omdat ze vinden dat de gemeente met het weghalen van de fietsen doet aan 'diefstal' en 'heling', aldus AT5:

De Jonge Democraten zijn boos omdat er in een jaar tijd bijna 74.000 fietsen zijn 'gestolen' door ambtenaren. "Geparkeerde tweewielers worden stelselmatig weggenomen en verplaatst naar een depot, ver buiten het stadscentrum. De eigenaren van deze voertuigen krijgen tegenwoordig slechts zes weken om hun stalen ros op te halen," laten de jongeren weten.

Volgens Charles Battaglini, voorzitter van de Jonge Democraten in Amsterdam, is dat "nog niet alles". "Wanneer een fiets niet binnen de door de gemeente gestelde termijn is opgehaald, wordt hij te koop aangeboden op een veiling." Nou, nou, wat een schande.
Het is leuk geprobeerd van de Jonge Democraten, maar feit is dat wie zijn fiets netjes neerzet op de daartoe aangewezen fietsenstallingen zijn fiets niet kwijtraakt. Behalve als een crimineel een oogje heeft op die fiets natuurlijk.
Maar wacht, het domste argument om aangifte te doen tegen de gemeente komt nog. De jonge D66'er: "Aangifte doen om tal van redenen is bon ton vandaag de dag, dus waarom zouden wij het nu laten?" Oh, de domheid. Aangifte doen omdat iedereen al aangifte doet. Ga toch fietsen, man.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten