D66-kiezers zeer weinig vertrouwen in Rob Jetten als fractieleider

Geen categorieokt 30 2018, 16:00
D66 zal Rob Jettens' besturingssysteem snel van een update moeten voorzien, want ingestudeerde mediatraining-antwoordjes blijken het niet zo goed te doen. Slechts 53% van de D66-kiezers heeft vertrouwen in Jetten als fractieleider. Dat meldt EenVandaag.
Lilian Marijnissen scoorde vlak na haar aantreden 62 procent en Jesse Klaver zelfs 82 procent. Dat is dus een behoorlijk bittere pil. Daar komt ook nog bij dat zo'n 25 procent van de D66-kiezers nog niet weten wat ze van Jetten moeten vinden. Deze groep wil graag 'moeilijke debatten afwachten' en hem wat meer tijd gunnen. 22 Procent vindt hem sowieso drie keer niks en geven aan hem 'te gemaakt' te vinden en totaal niet inspirerend als leider te zijn.
Wat óók niet positief heeft gewerkt is Jettens' voorstel om EU-lidmaatschap in de Nederlandse Grondwet op te laten nemen. 62 Procent van alle kiezers staat niet achter dit idee. 38 Procent van zijn eigen achterban schaart zich achter deze groep. Iets minder dan de helft vind het echter wél een goed idee.
Jetten zal dus snel opzoek moeten naar manieren om authentiek en inspirerend over te komen en met degelijke voorstellen te komen die breed gedragen worden door zijn eigen achterban én in goede aard valt bij de rest van de kiezers. De grootste factoren die hierbij helpen is het hebben van karakter, een capabele ondersteuning achter de schermen én een goede spindoctor om het maximale uit de boodschap te halen.
Ik schat z'n kansen dus aardig klein maar als het hem lukt is de prestatie daardoor des te groter!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten