D66-minister Sigrid Kaag: 'Vanuit verlicht eigenbelang moeten we aan Afrika schenken in coronacrisis'

D66-minister Sigrid Kaag: 'Vanuit verlicht eigenbelang moeten we aan Afrika schenken in coronacrisis'

Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag (D66). Foto via Flickr.com, Ministerie van Buitenlandse Zaken

Sigrid Kaag, minister van Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is van mening dat Nederland 'vanuit verlicht eigenbelang' een helpende hand moet bieden aan de nabije coronacrisis op het Afrikaanse continent.

Minister Kaag was te gast in het interviewprogramma Op1. In die uitzending deed ze dan ook haar opmerkelijke uitspraken. Nu weten we allemaal dat er heel wat mensen zijn afgehaakt bij de publieke omroep na het vertrek van Jinek en Pauw, maar gelukkig was tweep Perlocator zo scherp om een compilatie te delen van de uitspraken van Kaag.

En ja hoor, ze zegt het echt:

"We zijn nu echt even allemaal bezig met onszelf hier. Dat is ontzettend belangrijk. Maar vanuit een normaliteit en een verlicht eigenbelang moeten we ons ook bezig houden met een internationale aanpak."

De uitspraken van Kaag zijn vooral zwaarwegend omdat Nederland momenteel gebukt gaat onder een gigantische crisis als gevolg van de hevige uitbraak van het coronavirus in ons land. Omdat we zelf de crisis niet meer het hoofd kunnen bieden hebben we al de helpende hand van Angela Merkel moeten accepteren. Met andere woorden: wij als Nederland hebben op dit moment wel even iets anders aan ons hoofd...

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
D66 Sigrid Kaag Kaag

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties