D66 wijt avondklokrellen aan kansenongelijkheid: 'Onze jongeren vervelen zich en zijn werkloos!'

D66 wijt avondklokrellen aan kansenongelijkheid: 'Onze jongeren vervelen zich en zijn werkloos!'

D66'er Reinier van Dantzig. Bron: Schermafdruk Op1

De Amsterdamse D66-fractieleider Reinier van Dantzig is van mening dat de rellen van gisteravond in Amsterdam en elders in het land komen door "verveling en gebrek aan kansen". Jawel hoor, het aloude argument dat er geen "stageplaatsen" zijn wordt van stal gehaald.

Afgelopen weekend spraken (linkse) politici nog schande van de rellende jongeren in onder andere Urk en Enschede. Ze keurden deze acties meer dan terecht af, maar nu ineens hebben de draaikonten van D66 een flinke pirouette gemaakt. Alleen omdat het nu om 'eigen jongeren' gaat die in hun randstedelijke reservaten wonen. Serieus? We moeten deze jongeren 'leren begrijpen' want het probleem zit veel dieper, volgens de Amsterdamse D66-voorman Reinier van Dantzig:

?ref_src=twsrc%5Etfw

Niet genoeg 'kansen' en te bedonderd om een baan te zoeken. Dit is een ongelooflijk loos argument dat je kan gebruiken voor iedere willekeurige kansenparel. En dat gebeurt ook, al sinds de tijd van minister Ella Vogelaar. Dit alles neemt echter niet weg dat het gedrag van gisteren gewoon onacceptabel is.

Kritiek op de lockdown? Prima! Gefrustreerd over de coronamaatregelen? Begrijpelijk! Maar dit alles maakt het nog geen excuus om het conflict op te zoeken met de politie en de ME en op plundertochten over te gaan. En deze relschoppers zijn al even hypocriet als ze beginnen over het feit dat ze zo zijn 'getroffen' door de crisis. Want het feit dat ze winkels plunderen en vernielen laat zien dat ze maar weinig begrip hebben voor de zwaar getroffen ondernemers in deze crisis.

Het zoeken naar socio-economische redenen voor dit gedrag van jongeren is een deugreflex die typerend is voor D66-politici. Wat vermoeiend! Stop gewoon met excuses maken voor deze randdebielen en veroordeel ze. Protesteren is prima, maar dit is gewoon tuig dat opzoek is naar sensatie en geweld. Dat valt niet goed te praten, en dat betekent al helemaal niet dat we op een antropologische zoektocht moeten naar het diepste van de zielen van de relschoppers. Gewoon keihard afstraffen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer