D66'er Sophie in 't Veld: Italië mag de NGO's niet aanpakken, al zijn ze een groot probleem in de migratiecrisis

Geen categoriejul 25 2017, 18:00
Sophie in 't Veld, iedereen kent haar, die D66'er in het Europees Parlement, de rechterhand van Guy Verhofstadt, geeft Italië een tik op de vingers. Naja, dat probeert ze. Italië wil NGO's dwingen om hun geldstromen openbaar te maken en mee te helpen naar het zoeken van smokkelaars. Dat is een veel te soevereine aanpak natuurlijk voor D66.
Het moet allemaal juist Europees aangepakt worden, de NGO's moeten niet aangepakt worden. Volgens In 't Veld lijkt het dan alsof zij het probleem zijn van de migrantenstroom. Dat zou natuurlijk helemaal niet de bedoeling moeten zijn, want dat is volgens haar helemaal niet waar.
Ehm, jawel, dat is wel waar. Er zijn veel tekenen dat het juist de NGO's zijn die connecties hebben met smokkelaars of migranten oppikken voor de kusten van Libië. Het NRC schrijft over dit onderwerp ook een aantal pikante dingetjes:

Er is de afgelopen maanden iets wezenlijks veranderd in de stroom migranten die via Libië naar Europa proberen te komen. Steeds vaker worden bootmigranten niet ver van de Libische kust opgepikt door schepen van hulporganisaties als Artsen zonder Grenzen en SOS Méditerranée – en naar Italiaanse havens gebracht.

Italië heeft al een aantal keer aangegeven dat het geduld echt begint op te raken met NGO's. In juni brachten ze 10.000 migranten naar Italië, binnen twee dagen. Dan durft Sophie in 't Veld te beweren dat NGO's niet het grote probleem zijn in de migratiecrisis. Nee het ligt volgens haar allemaal aan de andere EU-landen. Die zouden te weinig doen door niet genoeg migranten op te nemen.
Dus niet de aanwas aanpakken, maar juist richten op de herverdeling. Dat wil D66 graag zien en dus ook de VVD, want die hebben hier niet op gereageerd en zitten in dezelfde Europese fractie als D66. Je vraagt je toch af of deze mensen die dit zeggen gewoon naïef zijn of dom, of allebei. Het is treurig om dit soort dingen zelfs maar te bedenken over mensen die het voor het zeggen hebben, want het heeft invloed op alles.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten