Daar gaan we dan: 'Ook in Nederland nadrukkelijk toestemming voor seks nodig'

Geen categoriejul 19 2018, 14:00
We worden het tweede Zweden.
Het is ongelooflijk. Sinds 1 juli moet je in Zweden nadrukkelijk toestemming vragen en krijgen voor je seks met elkaar hebt. Doe je dat niet dan ben je strafbaar en kun je zelfs veroordeeld worden wegens verkrachting. In Spanje wordt een soortgelijke wet binnenkort ook ingevoerd.
Dat is natuurlijk dieptriest. Pathetisch. Dat je verkrachting hard moet bestraffen, daar zijn we het allemaal over eens. Maar dit is totale gekkigheid.
Helaas denken 'deskundigen' daar anders over. Die willen nu dat Nederland hetzelfde doet:

Ook volgens het kenniscentrum voor seksualiteit Rutgers gaat de huidige wet, waarin staat dat iemand schuldig is aan verkrachting als een persoon met geweld tot seks wordt gedwongen, niet ver genoeg.

Nog even en je moet een contract met elkaar sluiten voor je seks hebt. "Kun je je handtekening hier even zetten? Dank je." Of een video maken met elkaar en dan zeggen: "Ik verklaar dat ik niet dronken ben [hoewel enigszins aangeschoten] en geheel vrijwillig seks ga hebben met [naam + voornaam van sekspartner]."
https://twitter.com/MulderDr/status/1019882572380241920
Natuurlijk moet je dan ook een drugs, alcohol en psychologisch test ondergaan om er zeker van te zijn dat je handelingsbekwaam bent. Want stel je voor dat je een druppeltje alcohol in je bloed hebt! Dan is het best mogelijk dat je er de volgende dag toch wat spijt van hebt (omdat je partner iets minder fraai was dan je dacht toen je nog vol wijn of bier zat) en tja, retroactief is er dan natuurlijk óók sprake van verkrachting. Toch?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten