Daar gaan we weer: afkomst verkrachtende migrant Heerlen "niet relevant" aldus burgemeester

Daar gaan we weer: afkomst verkrachtende migrant Heerlen "niet relevant" aldus burgemeester

De PvdA-burgemeester van Heerlen, Ralf Krewinkel, heeft totaal geen interesse in wie de man was die één van zijn burgers woensdag verkrachtte. Komt dat nog als een verrassing?

Woensdagavond beleefde een 51-jarige vrouw in Heerlen waarschijnlijk de gruwelijkste momenten van haar leven. Een 19-jarige man trok haar daar de duisternis in, en vergreep zich aan de weerloze dame. Gelukkig zag een voorbijganger alles gebeuren, en wist de politie de smeerlap snel in te rekenen.

Niet dat de vrouw in kwestie daar wat aan heeft: die heeft waarschijnlijk een trauma voor het leven opgelopen, hoe hard de dader ook gestraft wordt. Niet dat daar überhaupt iets van voldoening uit de halen zal zijn: waarschijnlijk komt hij er met een taakstrafje en een cursus "Hoe ga ik met vrouwen om?" vanaf. Het enige waar dit alles 'goed' voor zou kunnen zijn, is het zien waar de problemen nou echt zitten in onze samenleving, en hoe we dit kunnen beginnen op te lossen. Daarbij lijkt het vanzelfsprekend goed onderzoek te doen naar de daders: waar komen ze vandaan, wat zijn hun beweegredenen? Dat is 'politiewerk voor beginners'.

Helaas gaat het bij het begin al fout. De burgemeester van de gemeente waar het zich allemaal afspeelde stopt deze zaak namelijk het liefste in de doofpot. Niets een goed onderzoek: "de afkomst van de verdachte doet niet ter zake", aldus Krewinkel. Daarmee ondermijnt hij niet alleen structureel het politieonderzoek dat nog maar net is begonnen - hoe weet hij nu al wat wel of niet ter zake doet? - maar hij laat vooral de mentaliteit van zijn partij weer doorschemeren. Hoewel, dit alles toeschrijven aan de PvdA zou teveel eer zijn voor de imploderende partij: heel links Nederland kan dit als een gezamenlijke verdienste noteren. Want nee, het zou toch wat zijn om ook maar te vermoeden dat zijn afkomst als migrant er iets mee te maken heeft, of dat zijn wezenlijk andere normen en waarden voor spanning gezorgd hebben.

Maar dat wordt graag vergeten, zelfs als de feiten recht voor je gezicht staan. Laten we toch hopen dat de bewoners en raad van deze gemeente de uitspraken van hun burgemeester zullen aangrijpen als een goed moment om hem met pensioen te sturen, want alle geloofwaardigheid heeft hij zojuist verspild. Want één ding staat vast: een man die het eerder opneemt voor de rechten van zo'n smeerlap dan voor de lichamelijke integriteit van zijn burgers is geen knip voor de neus waard.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties