Daar gaan we weer! Halve omgeving van Barcelona-moslimterroristen: 'Maar het waren zulke aardige jongens!'

Daar gaan we weer! Halve omgeving van Barcelona-moslimterroristen: 'Maar het waren zulke aardige jongens!'

Een ronduit verbijsterende documentaire over de omgeving van de twee terroristen die afgelopen donderdag in de naam van de islam een bloedbad aanrichtten in Barcelona.

Grote kans dat je nog nooit van het Spaanse dorp Ripoll gehoord hebt, maar zoniet dan heb je dat nu. Het is namelijk de plaats waar de slachters vandaan kwamen die afgelopen donderdag besloten om grote groepen mensen dood te rijden en op te blazen.

En hoe de mensen daar reageren dat hun vreedzame dorpje ineens in verband wordt gebracht met ISIS en jihadistische moordpartijen? Nou, de naam van alle inwoners van dat dorpje is ineens haas. Een Nieuwsuur-documentaire legde de bijna satirische ontkenningen vast van bewoners die echt blijven zweren dat die aanslagplegers zulke normale, geïntegreerde en bovenal aardige jongens waren!

Eens even een kleine bloemlezing doen. Dit is ene Diana de Los Santos:

vlcsnap-2017-08-20-11h15m16s93

Haar dorpsgenoot Fatima Abellan valt haar bij:

vlcsnap-2017-08-20-11h16m15s158

vlcsnap-2017-08-20-11h16m27s18

Ook loco-burgemeester Maria Vilalta doet mee aan de ontkenning:

vlcsnap-2017-08-20-11h28m04s81

En uiteraard was er ook een plekje bewaard voor 'vertegenwoordigers' van de plaatselijke moslimgemeenschap:

vlcsnap-2017-08-20-11h27m47s186

En last but not least een brave moeder met een kind op haar arm:

vlcsnap-2017-08-20-11h15m58s255

Ja hoor! Heel normale jongens die even vijftien mensen van het leven beroven. Nemen ze zichzelf dan niets kwalijk? Hebben ze echt alle signalen gemist dat hier twee gevaarlijke jihadisten aan het onstaan waren? Ik waag het te betwijfelen hoor.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties