Dakloze moeder bedelt bij winkelcentrum. Wat ze dan doet, maakt iedereen woedend

Geen categoriejun 30 2016, 11:00
Deze dakloze moeder bewijst: schijn bedriegt.
Kom je weleens een dakloze tegen die je om geld vraagt? Veel mensen geven in zo'n geval een kleine donatie – waarom zou je dat wisselgeld in je portemonnee houden, als je er iemand mee kan helpen die het meer nodig heeft dan jij? Helaas zijn er mensen die misbruik maken van die vrijgevigheid, zoals het verhaal van deze "dakloze" moeder bewijst. Ze stond dagelijks bij een druk kruispunt met een kartonnen bord om geld te vragen. Talloze voorbijgangers hadden medelijden met de dakloze, zwangere vrouw die samen met haar kind stond te bedelen. Uit de gulheid van hun hart gaven ze geld, en al die kleine beetjes maakten een groot bedrag.
Melissa Smith, die in de buurt werkt, vertelt hoe de vrouw er dagelijks bijstond:
"Ik had zo'n medelijden met hen, ik bedoel er staat zo'n zwangere vrouw met een kleine jongen, en ze heeft duidelijk pech in haar leven. Ze had een bord: 'help alsjeblieft'. En veel mensen gaven hen geld."
Schermafbeelding 2016-06-30 om 11.36.20
Maar op een dag zag ze de vrouw met haar zoontje bij een tankstation in de buurt. Wat er toen gebeurde, maakte haar woedend:
"Ze gingen ervandoor, en stapten in een Mercedes Benz. Ik dacht: wow... Een Mercedes?"
Schermafbeelding 2016-06-30 om 11.36.47
Ze reden ervandoor, en ook Melissa was klaar met tanken. Ze kon nauwelijks geloven wat ze had gezien en stapte in haar auto. Ze vertelt verder:

"En ja hoor, ze reden recht voor me. Ze zaten lachend in de Mercedes hun geld te tellen. Hun kleine zoontje zat niet in een kinderzitje of zelfs maar in de gordel.

Schermafbeelding 2016-06-30 om 11.36.54
Toen bleek dat het criminele stel nog niet klaar was met hun oplichtingspraktijken:

"Ze stopten ergens anders, en binnen vijf minuten stond ze weer met haar zoontje te bedelen"

Melissa was sprakeloos: hoe kun je zo misbruik maken van de goedheid van mensen? Die voorbijgangers denken dat ze geld geven aan een vrouw die het hard nodig heeft, terwijl die vrouw in een dikke auto rijdt! Als ze in zo'n dure wagen rijdt, zal ze ook niet dakloos zijn. Melissa was vastbesloten om anderen te waarschuwen voor de oplichters, en maakte foto's. Toen de vrouw haar doorhad, ontstak ze in woede:

"Ze pakte een grote steen boven haar hoofd. Het lijkt met niet dat een 'zwangere' vrouw dat kan doen, maar goed, ze pakte een kei en liep op me af."

Wauw. De boel oplichten door te doen alsof je dakloos bent, en dan ook nog eens iemand bedreigen! Die heeft wel lef. Melissa is met de foto's naar de politie gegaan en stuurde ze op naar een nieuwszender, om andere mensen te waarschuwen voor de criminele praktijken. De nieuwsreportage kun je hier zien.
https://www.youtube.com/watch?v=CynYgP8PcWc
Zo zie je maar weer: schijn bedriegt. Liefdadigheidsorganisaties waarschuwen om niet zomaar geld te geven aan daklozen die er op straat om vragen. Geef liever eens een donatie aan een goed doel, waarvan je weet dat het goed terechtkomt. Maar van mensen die er zomaar op straat om vragen kun je nooit weten of ze het echt nodig hebben. Helaas zijn mensen gemener dan je denkt, en hebben sommigen geen enkel probleem om misbruik te maken van de goedheid van anderen. Laat je niet oplichten!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten